MUZUN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Merhabalar, bugün siz okuyucularımız için sarı renkteki mucizevî bir meyve olan, muzun faydalarını uzman görüşleri ile birlikte araştırdım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Doğal şeker olan sakaroz ve glikoz, muzda bulunuyor ve bu sebepten de günde iki adet muz tüketilmesi, uzmanlarımız tarafından önerilmektedir. Muzun bu özelliği sayesinde enerji deposu olan, bir meyve olarak da adlandırılıyor.
MUZUN FAYDALARI NELERDİR?
Enerji deposu diye adlandırdığımız bu meyve günde iki defa tüketildiği takdirde, kişiye inanılmaz bir enerji verir. O halde günümüzdeki sporcuların öğünlerinde neden daha çok muz tercih ettiklerine, şaşırmamak lazım. Çünkü muzun verdiği enerji sayesinde kişi 90-95 dakika aktif, hareket halinde kalabiliyor. Peki, muzun faydalarından kastımız, yalnızca enerji vermesi mi? Elbette ki hayır!

Muz, içerisinde bulunan aminoasit sayesinde kişide, depresyonu önleyici bir özelliğe de sahiptir. Depresyon sorunu ile mücadele eden kişiler, günde tükettikleri muz sayesinde ruhsal acıdan kendilerini daha iyi hissettiklerini, fark edeceklerdir. Bu sistem deneyler ile test edilmiş ve bu deneyler olumlu sonuçlanmıştır.

Gerçektende muzun faydalarını saymak ile bitiremiyoruz. Çünkü muz tüm bunlarla beraber zihni, kuvvetlendirsin diye öğrencilere de tavsiye ediliyor. Bildiğimiz üzere beyin, glikoza ve potasyuma büyük ölçüde ihtiyaç duyar ve muz, bu ihtiyacı karşılayan en etkili doğal yöntemlerden birisidir. Muz, aynı zamanda mideyi rahatlatıcı bir özelliğe de sahiptir. Bununla beraber muzda safran maddesi olduğu için bağırsaklar içinde son derece faydalıdır ve sindirimi de kolaylaştırır. Muz, demir içermesi sebebiyle kan akışınızı düzenler, yani kansızlığı giderici bir özelliği de vardır. Hepimizin bildiği gibi B vitamini, stresi önleyici ve azaltıcı bir özelliğe sahiptir ve muz B vitamini taşıdığı için günlük tüketilen muz sayesinde kişinin stresi azalır ve gününe daha konsantre halinde devam eder. Tüm bunların yanı sıra yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç gibi hastalıklara kaşı da içerisinde bulunan potasyum sayesinde koruyucu bir kalkan gibidir. Bu sebepten yüksek tansiyonu olanların, tansiyonu dengelenmesi için muz tüketmeleri önerilmektedir.

DİKKAT: Muz tükettiğiniz zaman asit içeren kola, fanta ve gazoz gibi içeceklerden uzak durmanız şart! Aksi takdirde midede tepkimeye girer ve size ciddi zararlar verir. Bu sebepten bu iki ürünü aynı gün kullanmamanız, sağlığınız için daha avantalı olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar