KONSANTRE OLMAK NEDİR? NE DEMEKTİR?

Şu filmlerde ve haberlerde karşımıza çıkan ve eliyle dokunmadan bir şeyleri hareket ettirebilen kişileri, muhakkak duymuşsunuzdur? Evet, onlar gerçek. Onları görünce hemen hemen hepimiz, “Bu nasıl mümkün olabilir?” demeden edemiyoruz. Değil mi? İşte konsantre olmanın etkisi. Kişi zihnine ve tüm benliğine hükmeder ve bunu yapabilmenin ilk şartı da konsantre olmaktan, geçer. Çünkü bu kişinin kendi zihnine yaptığı bir operasyondur.
KONSANTRE OLMAK NEDİR? NE DEMEKTİR?
Bu gözümüze gizemli gözüken, olayı adlandıracak olursak eğer, ‘tüm benliği derinden etkileyen bir zihinsel operasyondur’ dememiz, en doğrusu olacaktır. Konuya bu tarz bir açıklama yaparak başlamamdaki asıl amaç bizler için konsantre olmak ne kadar önem arz ediyor, onu daha iyi kavraya bilmemiz içindir.

Bir insan düşünün konsantere olarak, birçok şey yapabiliyor ve bu yaptıklarının boyutu çevresini bile şaşırtacak derecelere gelebiliyor. Yani demek istediğim, birçoğumuzun olmaz denileni yapmakta konsantre olmaktan geçiyor. Kişi konsantrenin önemini bilip uyguluyorsa ve konsantre olduğu hedefine inanıyorsa, şundan emin olunki onu muhakkak yapar. Çünkü kişi artık vücudundaki enerjiyi kullanmayı öğrenmiştir ve hedefi için o an, o enerjiyi tek noktada toplar. İşte burada da vücudumuzdaki enerjiler devreye giriyor. Tüm bunların farkına varınca, konsantre olmanın önemini daha da iyi anlıyoruz değil mi? Tabi bunun farkında olunca da öğrenciysek derslerdeki başarımız için iş hayatına atılmışsak, iş hayatındaki kariyerimiz için ve buna benzer birçok yolda konsantre olmak bizler için daha da önem kazanıyor. Oysa birçoğumuz hep ertelerdik, endişe ve korku ile anlamsız bir çabayla yaklaşırdık hayatımızdaki tüm mücadele etmemiz geren faktörlere ama şimdi bir bakınca ne kadar da yanlış yaptığımızın farkına varıyoruz. Bir şey için en başından mücadele etmeye başlamandan, hemen olumsuz olasılıkları aklımıza getirip ‘ya olmazsa’ der, paniğe kapılırdık.

Oysa en büyük hata ve başarısızlığa en büyük adımı atmamıza sebep olan bu düşünce tarzımızmış. Kendi kendimize yapmak istediğimizin, tam tersine yoğunlaşarak negatif enerjiyi hedefimize yöneltip, farkında olmadan ona konsantre olup asıl istediğimizi değil, korkularımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun farkında lığını yaşayan ve bu tarz bir yaklaşımda olmayıp daha bilinçli ve programlı hareket edenler, sadece vücudundaki enerji sistemini kullanarak bile her alanda ciddi bir yol katleder.

Yorumlar

Popüler Yayınlar