EVDE PROFESYONEL SAÇ NASIL BOYANIR?

Hepimizin bildiği gibi biz bayanlar değişiklik yapmak istediğimiz zaman, aklımıza ilk gelen saçlarımızı boyamak oluyor. Değil mi? Bu değişikliği yapmak için kuaföre gittiğimiz zaman da maliyetli olabiliyor. Hatta kuaföre gitmemize rağmen tam istediğimiz sonucu da elde edemediğimiz, zamanlarda yaşıyoruz. Peki, saçlarımızı hem daha ekonomik hem daha kolay hem de kendi istediğimiz renkte boyamamız için başka ne yapabiliriz? Günümüzde kuaförlük tecrübesi olanlar, evde kendi saçlarını rahatlıkla boyayabiliyorlar.
EVDE PROFESYONEL SAÇ NASIL BOYANIR?
Ya diğerleri? İşte onlar içinde bugünkü konumu “Evde profesyonel saç nasıl boyanır?” adlı başlığı ile hazırladım ve yine onlar içinde tüm püf noktaları ile beraber anlatıma sunacağım. Eğer, sizde saçlarınızı boyamakta problem yaşayanlardansanız ve bunun içinde bir araştırma içerisindeyseniz, bugünkü kaleme aldığım konumun sizin için yerinde bir anlatım olacağından, hiç şüpheniz olmasın. Şimdi dilerseniz anlatımıma evde profesyonel saç boyamanın püf noktaları ile devam etmek istiyorum.

Evde Profesyonel Saç Boyamanın Püf Noktaları

Evde saçlarınızı boyarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, saçlarınızın sağlığını bozmamaktır. Sırf saçlarınızı boyamak için saçların sağlığını riske atarsanız, hem istediğiniz rengi tutturmakta güçlük yaşarsınız hem de saçlarınız kırılır, dökülür, yanar ve o kadar uğraşıp boyamanıza rağmen de saçlarınıza bakımsız bir görünüm verir. Bu sebepten hep ertelense de öncelikle evde profesyonel saç boyamanın püf noktası, saçın sağlığını riske atmamaktan geçer. Saçlarınızı boyamadan önce saçlarınızın temiz olduğundan emin olun ve boyadaki kimyasalın, saçınıza zarar vermemesi için boya işleminden önce favoriniz olan bir saç koruma maskesi, uygulamalısınız. Uyguladığınız bu işlem saçınızı boyadaki kimyasal maddelerden koruyacak ve daha sağlıklı olmasını da sağlayacaktır. Tüm bunların ardından saçlarınızı boyama işlemine başlayabilirsiniz. Ancak saçlarınızı boyarken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da boyama işlemine saç diplerinden değil, arka saç uçlarından başlamanız gerekiyor. Aksi takdirde istediğiniz rengi elde etmekte sorun yaşayabilirsiniz.

Çünkü saç dipleri daha erken rengi alır ve saç uçları ile aynı tonda bir renk elde edemezsiniz. Tüm bunların kusursuz olması için ve evde profesyonel saç boyamanız için verdiğim bu püf nokta, sizler için son derece önem arz ediyor. Bunun dışında saçınıza uyguladığınız boyayı, normalinden fazla yani 20-25-30 dakika aralarından fazla bekletmeden, ılık su ile yıkamalısınız. Aksi takdirde saçlarınız, boyanın kimyasal etkisi yüzünden yanar ve şekilsiz bir görünüm kazanabilir. Takdir edersiniz ki hiç kimse, bu durumun oluşmasını arzulamaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar