EVDE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Merhabalar, bakım yapılmasına rağmen sert sarı tabakaya sahip dişler ile karşılaştığınız, mutlaka olmuştur. Hatta birçoğumuzda bu sert tabakadan kurtulmak için birbirinden farklı yöntemler deneyip, diş hekimi önerisi ile tedavi yöntemlerini, denemeye bile başlamışızdır. Ama bunun dışında kalan bir kısımda, dişçilere karşı anlamsız bir korku yaşar ve sararmış dişleri için bile olsa, diş hekimliğine gitmeye çokta sıcak bakmaz.
EVDE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Bu neden dolayı, bugünkü konumu siz okuyucularımız için sararmış dişer için evde hiçbir diş hekimine ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz, tamamen doğal yöntemler üzerine derledim ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. O halde “Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?” gelin birlikte inceleyelim.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerinde sararmış bir tabaka olan kişi, dişlerini beyazlatmak için cevizden yararlanabilir. Bu diş beyazlatma yönteminde ihtiyacımız olan malzemeler, bir bardak su ve beş adet ceviz kabuğudur. Ceviz kabuklarını bir bardak su ile 20 dakika kaynatın ve bu suyu soğumaya bırakıp, günde üç defa bu su ile dişlerinizi fırçalayın. Ceviz kabuğu anti bakteriyel özelliğine sahip olduğu için dişlere doğal bir beyazlık kazandırır. Bir hafta boyunca bu işlemi eksiksiz uyguladığınızda, farkı göreceksinizdir. Dişteki tartarlar için bir diğer doğal yöntemde, bir tatlı kaşığı karbonat ve bir tutam tuz ile elde edilir. Öncelikle yapmanız gereken ilk işlem, bu iki malzemeyi bir kapta toplayıp, 5-6 yemek kaşığı su ilave ederek, macun haline getirmenizdir. Daha sonra diş fırçayı karışıma bandırıp dişlerinizin her yerini iyice fırçalamanız gerekiyor. Fırçalama işleminden sonra iki dakika bekleyip, ağzınızı çalkalaya bilirsiniz. Bu diş beyazlatma işlemini, ağzınızın zarar görmemesi için iki günde bir defa uygulamakta fayda var. Dişlerinizdeki sarı tabaka geçtikten sonra bu işlemi iki haftada bir uygulamanız, hem dişlerinizi korumaya alır hem de her an için dişlerinize doğal bir beyazlık kazandırır.

Yukarıda tarifini verdiğimiz diş beyazlatma yöntemlerini tercih etmeyen kişiler ise sabah, öğle ve akşam olmak üzere, günde üç defa dişlerini macunla fırçalayıp ve her fırçalama işleminden sonra limon kullanabilirler. Kişi dişlerini fırçaladıktan sonra limon suyuyla da dişlerini fırçalaması, limonun asidik özelliği sayesinde, dişlerini bakterilerden temizler ve mikrop birikmesini önler. Tabi bu durumda bize gösteriyor ki limon suyu dişleri koruyup, temizlemesi ile birlikte dişlere beyazlık kazandıran bir özelliğe de sahip…

Yorumlar

Popüler Yayınlar