EVDE BİTKİSEL AYAK DETOKSU

Hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği, toksinlerden kurtulmanın zamanı geldi. Normal ve aktif günlük yaşama sahip olan kişilerin, vücudundaki zehirli sıvılar gün içerisinde kan dolaşımı sistemi tarafından, temizlenir. Ancak hareketsiz yaşam sürenler için ne yazık ki aynı durum geçerli değil. Özellikle de evde hareketsiz bir hayat sitili yaşayanlar ve masa başı işte çalışan bireylerde, o zehirli sıvılar vücutta birikir ve zamanla hastalıkların artmasına sebep olur. Bu toksinler, insan vücudunda özellikle ayak ve bacak bileklerinde birikmektedir.
EVDE BİTKİSEL AYAK DETOKSU
Peki, vücutta birikip birçok hastalığa davetiye çıkartan bu toksinlerden, nasıl kurtulabiliriz? Siz okuyucularımız için toksin problemini tamamen çözmek adına, bugünkü konumda “Evde bitkisel ayak detoksu” adlı, başlığını hazırladım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım.

Evet, evde bitkisel ayak detoksunu yapmak için gerekli tüm malzemeler, her evde rahatlıkla bulunabilir. Burada önemli olan nokta, yaptığınız işlemden olumlu sonuçlar ele edebilmek için vereceğim bitkisel karışımı eksiksiz yapmanız ve kusursuz bir şekilde de uygulamaya sokmanızdır. Bu yöntemi ilk uyguladığınız zaman çıkan toksinleri görünce, eminin ki sizde bu sistemi uygulamaktan vazgeçemeyeceksiniz. Evde bitkisel ayak detoksu yapmak için gerekli malzemeler; üç diş sarımsak, orta boy soğan, iki bardak su ve yapışkanlı gazlı bez, yeterli olacaktır. Bu arada yapışkanlı gazlı bezi, eczanelerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Karışımı hazırlamak için öncelikle iki bardak suyu tencerede kaynatın ve daha sonra üç diş sarımsağı ve bir orta boy kuru soğanı, çok küçük parçalar halinde keserek iyice doğrayın.

Kesim işlemini yaparken, homojen bir kıvam elde etmeye, özen gösterin ve daha sonra doğradığınız soğan ile sarımsağı tencerede kaynamakta olan suya, ilave edin ve 20 dakika daha kısık ateşte iyice kaynatın. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra karışımı, ılıktan sıcağa doğru bekletmeniz gerekiyor. Karışımı beklettikten sonra yapışkanlı gazlı bezin ortasını, bu karışım ile ıslatın ve ayağınızın alt ortasına gelecek şekilde yapıştırın. Bu işlemi geçe yatmadan önce yapıp, sabaha kadar da ayağınızda bekletmeniz gerekiyor.

NOT: Yapışkanlı gazlı bezi, karışımla ıslatırken yapışkanların ıslanmamasına ve karışımın suyunu, akıtacak kadar da ıslatmamaya özen göstermeniz, sizin için daha avantajlı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar