EL VE AYAK TIRNAKLARI NASIL KESİLİR? DİKKAT!

Merhabalar, bugün hepimizi yakından ilgilendiren ve bizler için son derece önem arz eden bir konuya değineceğim. Genelde hafife aldığımız ama en ufak bir yanlış hamlede bile cilde zararlar veren ve beraberinde birçok problemi getiren tırnak kesimi, bizler için neden önem arz ediyor? Öğrenmek ister misiniz? O halde doğru yerdesiniz. Çünkü bugün sizler için tırnak kesimi gibi bu titiz konuyu araştırdım ve tüm detayları ile birlikte yine siz okuyucularımız için anlatıma sunacağım.
EL VE AYAK TIRNAKLARI NASIL KESİLİR? DİKKAT!
Eğer sizlerde tırnak kesiminde problem yaşıyorsanız, bu sebepten de tırnak kırılmaları ve batik gibi sorunlar ile mücadele ediyorsanız, bu anlatımımı sonuna kadar takip etmenizi tavsiye ederim. Şimdi dilerseniz anlatımıma okuyucularımızı sorduğu “El ve ayak tırnakları nasıl kesilir?” sorusu ile devam etmek istiyorum.

Evet, günlük yaşantımızın bir parçası olan ve kadın erkek fark etmeksizin, hepimizi yakından ilgilendiren el ve ayak tırnak bakımı, bizler için önem arz ediyor. Bu nedenle de bugün sizler için “El ve ayak tırnakları nasıl kesilir? Dikkat!” adlı başlığını, hazırlama ihtiyacı duydum. El ve ayak tırnakları yanlış kesildiği zaman, tırnak kenarlarında batıklar ve tırnak kırılmaları, meydana gelir. Bu sebepten tırnak kesimi yaparken, her zamankinden daha fazla dikkatli olmamızda fayda var. Neden mi? Çünkü el ile ayak tırnaklarının aynı şekilde kesilmesi, doğru değildir ve tırnakların yapısı da aynı şekilde kesilmeye müsait değildir. Oysa birçoğumuz bu durumdan habersiz hareket ederek, hiçte ciddiye almayız değil mi? Fakat tırnakların yapısına göre hareket etmediğimiz takdirde, farkında olmadan birçok tırnak problemlerine de davetiye çıkartabiliyoruz.

Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalıdır?

Tırnak kesimin yapılırken, tek hamlede kesim yapılması gerekiyor. Diğer türlü kesimler, batıklara ve kırılmalara sebep oluyor. Bu nedenle tırnak kesiminde kullandığımız tırnak makası gibi aletlerin, paslanması ve kesiciliğini yitirmemesi için aydan aya kontrol etmekte ve iki ayda bir de değiştirmekte, fayda var. El tırnakları ay şeklinde yani hilal görünümünde kesilmesi gerekirken, ayak tırnaklarına düz kesim, uygulanmalıdır. Ayrıca ayak tırnaklarına törpü yapılırken, batık oluşmaması için kenarlardan uygulanması gerekmektedir. Sağlık dersleri gören arkadaşlarında yakından bildiği gibi el ve ayak tırnaklarının kesimi, yapıları nedeniyle birbirinden tamamen farklıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar