CİLDİ TEMİZLEYEN VE GÜZELLEŞTİREN MASKE

Cildinize bakım yaparken, zaman zaman kimyasal ürünler kullandığınız olmuştur. Cilde bakım malzemelerinden tutunda kullandığımız kremlere kadar birçoğu kimyasal bir yapıya sahiptir. Çünkü bu ürünler yapay sonuçlar ile elde edilmiştir. Bu sebepten de yapay sonuçlar ile elde edilmiş ürünler, cilde faydadan çok zarar vermektedir. İşte bu nedenle cildimize temas eden bakım ve makyaj malzemelerini kullanmadan önce ciddi bir araştırma yapıp ve uzman görüşlerini öğrenmekte her zaman fayda var.
CİLDİ TEMİZLEYEN VE GÜZELLEŞTİREN MASKE
Tabi ki günümüzde gayet titizlikle hazırlanan bakım ürünleri de mevcuttur. Ancak bunları araştırıp ve araştırılan kaynakların da tutarlılığına dayanılarak kullanılmalıdır. Aksi takdirde kullandığınız ürünler, siz sadece sahte dediğimiz, anlık bir güzellik kazandırır. Bununla beraberde birçok cilt hastalığına davetiye çıkartır.

Günümüzde kimyasal bakım ürünlerinin artmasıyla birlikte cilt hastalıkları da paralel şekilde artış gösteriyor. Bu sebepten bugünkü konumda tamamen doğal olan ve hiçbir katkı madde bulundurmayan cildi temizleyen ve güzelleştiren maske tariflerine değineceğim. Tarifini vereceğim bu maske, kullanılan kimyasal ürünler sonucunda deri altına nüfuz etmiş iltihaplardan cildi arındırır ve cildinize tamamen doğal bir güzellik kazandırır. Şimdi dilerseniz, cildi temizleyen maskemizin anlatımına başlayalım.

Cildi Temizleyen Maske

Cildi mikroplardan arındıran ve kişiye doğal bir güzellik kazandıran maskemizin yapımı için bir adet sert kırmızı elma ve dört adet sert kayısı, yeterli olacaktır. Öncelikle dört adet kayısıyı çekirdeğe yakın bir şekilde soyarak, bir tencereye koyalım. Daha sonra kımızı elmayı da ince bir şekilde soyup, kayısılara ekleyeli ve kısık ateşte 6-7 dakika krem şeklini alana kadar, pişirelim. Tabi karışım, ateşin üzerindeyken 5 yemek kaşı suda ekleyip, karışımın homojen bir hal almasını sağlamamız gerekiyor.

Bu sebepten karışım 6-7 dakika ateşte krem kıvamını alırken, ezerek karıştırmaya devam edin. Pişirme süreniz dolduktan sonra karışım hala homojen bir hal almadıysa, robottan geçirmenizde fayda var. Cilde doğal güzellik kazandıran maskenizi, hazırladıktan sonra 30 dakika bekleyin ve temiz yüzünüze uygulayın. Bu cildi temizleyen maskeyi cildinizde 15 dakika bekletin ve yüzünüzü iyice yıkayın. Maske yüzünüzdeyken, yüzünüzün gerilmesi ile maskenin işlevini, sizin de fak edeceğinizden eminim. Yüzünüzü yıkadığınızda farkı kendi gözleriniz ile göreceksiniz zaten.

Yorumlar

Popüler Yayınlar