BEYNİ VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRME

Vücudumuzun ana mekanizması olan, beyin için ne yapabiliriz? Unutkanlık yaşayanlar ve unutkanlığı ileri boyutlarda yaşanların dikkatine! Çünkü bugün “Beyni ve hafızayı güçlendirmek için neler yapılabilir?” ona değineceğim. Ama öncelikle şunu bildirmek isterim ki beyin düşünmeyi asla bırakmaz. Sadece ilgi odağını değiştirir ve kişi o konuyu gündemine aldığı için diğerleri sadece kabuk bağlar. Yani beyni istediğimiz gibi kullanabiliriz. Sadece bilmemiz gereken, sistemini öğrenmektir. Size bu konu ile ilgili basit bir öğrenci örneği verebilirim.
BEYNİ VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRME
ÖRNEK: Bir öğrenci matematikte mantık konusuna çalışıyor ise ve o konuya tam hâkim olmadan yani o konuyla ilgili yeterli tüm tür sorularını çözmeden ikinci farklı bir konuya geçiyorsa, pekiştirmediği için erken konu unutulur. Aslında unutmaz sadece o bilginin üzerine perde iner ve net hatırlayamaz. Çünkü öğrenci beynin isteğini tam yerine getirmemiştir. Sadece çalışmıştır ve çalıştığına inanmıştır. Çünkü o eylem gerçekleşmiştir.

Ancak beyinde tüm anlamıyla netleşmemiştir. Bu yüzden öğrenci çalıştığı mantık konuşundaki soruları ileride net bir şekilde çözmekte zorluk yaşayacaktır. Bu sebepten de hafızayı güçlendirmek için beynin sözünü dinlemek çok önemli bir hamle olacaktır. Yani beyni kişileştirerek, onun dilinden anlamamız gerekiyor. Peki, hafızayı daha güçlü kılmak için neler tüketmemiz gerekiyor?

Hafızayı Güçlendirme

Beyin bulmacasını, sizlere yukarıda öğrencinin çalışma sistemini örneklendirerek verdim. Şimdi gel gelelim hafızayı güçlendirme ile yakından ilişkili meyve ve sebzelerin tüketilmesindeki önemine. Hafızayı güçlendiren en etkili sebze, bakladır. Bakla uzmanlarımız tarafından 2000 yılında bir araştırmanın sonucunda yapılan deneyler nedeniyle keşfedildi. Bakla, erken yaşta bunamanın ve unutkanlığın önüne geçen en etkili sebzedir. Bu sebepten de uzmanlarımız tüketilmesi gerektiğinin altını çizerek, bildiriyor. Beyin ve hafızayı güçlendirmemize büyük bir katkı sağlayan bir diğer tüketilmesi gereken, yiyecek ise avokado meyvesidir.

Hafıza problemi yaşayanlar için doktorlar, avokado meyvesi tüketmesi gerektiğini söylüyor. Bizlerin bu konularda yaptığımız en büyük hata, her şeyin bir sihir gibi olmasını beklememizdir. Düzenli olarak kullanmadan, tıpkı bir ağrı kesici gibi tükettiğimiz an sonuç vermesini bekliyoruz. İşte bu sebepten de birçoğumuz vücudumuzun istediği organik ürünlerden tüketmek yerine, yapay geçici etki sağlayan yöntemleri uyguluyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar