YANGINI HAFİFE ALMAYIN

Mal canın yongasıdır derler. Yüzyıllardır insanoğlu birikim yapar. İnsanların doğasında biriktirmek, çoğaltmak ve kazanmak vardır. Kazandıktan sonra da asıl amaç o malları korumaktır. Malına zarar gelmesi insanların canını yakar. Özellikle doğal afetler ve kazalar mallara en çok zarar veren olaylardır. Deprem, sel ve yangın gibi afetler insanların belki de yıllardır biriktirip aldıkları gözü gibi baktıkları mallarına zarar verebilmektedir.
YANGINI HAFİFE ALMAYIN
Doğal afetlerin pek çoğu önceden bilinemez fakat önlem almak kişinin kendi elindedir. Bana bir şey olmaz denilir genellikle fakat bu durum bir fiyaskoyla sonuçlanabilir. İnsan önlem almak için başına bir şey gelmesini beklememelidir.

Doğal Afetlerden Korunma Yöntemleri

Deprem, sel, heyelan, tsunami, çığ, yangın, volkanik patlamalar gibi afetler doğal afetlerdir. İnsanoğlunun el yapımı değil doğanın kendisinden gelen afetlerdir. Bu afetler için yapılabilecek en önemli şey önlem almaktır. Teknolojinin gelişmesiyle doğal afetlerden korunma yöntemleri gelişmektedir. Yapılan mimari yapılar afetlere karşı daha dayanıklı inşa edilmektedir. Özellikle sel ve heyelandan korunmak amaçlı ağaç dikimi ve set yapımı yapılmaktadır. Doğal afetlerden korunmak için pek çok kurum afet eğitimi vermektedir. Depremden korunmanın pek çok yolu vardır. Öncelikle yapılan mimari yapılar depreme dayanıklı olmalıdır. Ev içerisindeki eşyalar sağlam bir şekilde duvara monte edilmektedir. Deprem çantası hazırlanmalıdır. Deprem çantasının içerisinde ilk yardım malzemelerinin yanı sıra deprem sonrası için yaşamımızı sürdürmek için işimize yarayacak olan temel kuru gıdalar ve su bulunmalıdır. Doğal afetler insan yaşamını ve insan mallarını tehdit etmektedir. Doğal afetlerin yanı sıra insanlar tarafından oluşturulan nükleer afetlerde mevcuttur. İnsanların en çok korktuğu doğal afetlerden birisi de yangındır. Çünkü yangın hızlı gelişen ve çok hasar bırakan bir olaydır. Yangın pek çok kez insanların dikkatsizliği yüzünden oluşmaktadır. Sigorta ve elektrik kaçakları yüzünden çıkan yangınlarda vardır.

Evinize veya ofisinize yangın sistemleri yaptırabiliriniz. Bu sistem sayesinde olası bir yangının önüne geçebilirsiniz. Herhangi bir duman veya ısı algısı yapan sensörler devreye girerek yangın oluşumunu önler ve size bilgi verir. Teknolojik olan bu sistemlerin fiyatları da oldukça makul seviyelerde yer alır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar