KULAK ENFEKSİYONLARINA ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Genellikle soğuk algınlığı geçiren çocuklarda görülen bu rahatsızlık, hava dolu bir cepten meydana gelen orta kulak bölgesinde ki enfeksiyondan kaynaklıdır. Çocuklara oranla yetişkinlerde daha az görülmektedir. Kulak iltihabı burun akıntısıyla başlayıp, tıkanan burundan akamayan sıvının kulağa ulaşması ve iltihaplanmasına yol açar. Özellikle bebeklerde, huzursuzluk, uykusuzluk ve sürekli ağlayarak kulaklarıyla oynamaları size kulak iltihabının habercisi olabilmektedir. Yetişkinlerde ise bu durum alerjik ya da dışarıdan kulak içine yerleşen zararlı mikroorganizmalar sonucuyla olmaktadır.
KULAK ENFEKSİYONLARINA ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Kulak İltihabına Bitkisel Çözüm

Her zaman önce uzman bir doktora gitmenizi tavsiye etmekle beraber kulak iltihabına evde uygulayacağımız çözümleri de kullanabiliriz. Evde uygulanan bu tedavi yöntemlerini çok eski zamanlardan bu yana kullanılması doğal olan bir süreçtir. Sarımsak, fesleğen, soğan, elma sirkesi enfeksiyon kapmış kulaklar için doğal bir tedavi yöntemidir.

•    Sarımsak: Bir kaşık zeytinyağı ve bir diş sarımsağı bir süre ateşte ısıtın. Antibiyotik etkisi bilinen sarımsak zeytinyağı ile özdeşleştikten sonra günde 2-3 damla kulağınıza damlatmanız hem enfeksiyonu ortadan kaldıracak hem de içine birikmiş yabancı maddenin kayarak dışarıya atılmasını sağlayacaktır.

•    Fesleğen: Fesleğenin mikrop kırıcı bir bitkidir. 4-5 yaprak fesleğeni ezin ve kulağın içine kaçmayacak şekilde masaj yaparak dış yüzeyine sürmeniz kulağınızı rahatlatacaktır. •    Soğan: Kuru soğanın suyunu günde 1-2 damla kulağa damlattıktan sonra kulak pamuğuyla silin.

•    Elma Sirkesi: Pamuğa damlatılan elma sirkesini kulak deliğimize tıkaç olarak takın.5 dakika bekledikten sonra çıkarıp aynı yöne gelecek şekilde başınızı yatırın. Bu şekilde içerideki sıvının aktığını görebileceksiniz

Kulak İltihabı belirtileri

Orta kulak mikropların biriktiği bir yerdir. Burada çoğalan mikroplar, esnek olan kulak zarına baskı yaparak hareket etmesini engeller. Bu durum aşırı ağrı, kulakta akıntı ya da tıkanma, ateş, Kulakta şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Öncelikle, kendi alanında uzman bir kulak burun boğaz doktoruna muayene olmanız ve koyulan teşhis sonucunda, tedaviye başlamanız gerekmektedir. Verilen ilaçlar mutlaka düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu sayede sağlıklı bir sonuca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar