KONTAKT LENSLERDE PARAZİT TEHLİKESİNE DİKKAT!

Günümüzde, güzel görünmek, göz rengini değiştirmek ve görme bozukluklarını tedavi etmek amacıyla, kontakt lens kullanımı giderek popüler hale gelmiştir.  Kontakt lensler, göz bebeğinin önünü tamamen kapatacak şekilde, çok ince plastikten yapılmış ürünlerdir. Lens kullanmandan önce, doktor kontrolünden geçtikten sonra, gözün yapısına uygun ve gözün hareketine uygun şekilde lens önerilerek kullanılmalıdır. Korneayı saracak şekilde göze uygun lens tercih edilmelidir. Lensin sıkı veya gevşek olması gözün bulanık görmesine veya lensin kaymasına neden olmaktadır. Göze uygun lensin orta düzeyde olması gerekmektedir.
KONTAKT LENSLERDE PARAZİT TEHLİKESİNE DİKKAT!
Lensi kullanan kişi, doktor tavsiyesi ile verilen lensin kullanımında dikkatli olması gerekmektedir. Kullanıcının dikkatsizliği sonucu kontakt lensler, gözde parazite neden olabilir. Lensin steril şekilde korunmaması sonucu, göze takıldığında parazitlerin vücudunuza girmesi sonucu, görme kaybına neden olabilir. Hatta parazitin hızlı şekilde üremesi sonucu, tüm vücudunuz tehlike altına girebilir.

Kontakt Lens Kullanımına Dikkat Ediniz

Sağlık sektörü, gelişen teknolojiyle hızla ilerlemektedir. İnsanlar güzel görünmek için veya beğenmedikleri göz rengini değiştirmek için kontakt lens kullanımına başvurmaktadır. Bu konuda sağlık sorunu yaşamayacaklarını düşünerek, dikkatsizlik sonucu hayatlarını tehlikeye atmaktadırlar. Günümüzde yaygın olarak kullanılan kontakt lensler, doktor tavsiyesinde ve size uygun olacak özellikte olursa sorun yaşanmamaktadır. Kötü kullanım sonucu birçok komplikasyonlar yaşanmaktadır. Göze uygun olmayan lensler, göze temas ettiği anda göz sulanmasının kimyasını değiştirmektedir. Göz yabancı madde olarak algıladığı lense karşı, göz suyunun kimyasını değiştirerek, aşırı göz yaşarmasına neden olmaktadır.

Uygun olmayan lens kullanımında, göz kaşınması göz yanması ve batma şikâyetleri oluşabilmektedir. Hatta günümüzde kötü kullanım o kadar artmıştır ki, yapılan araştırmalar sonucu, kontakt lens kullanan kişilerde, parazit oluşma riski ortaya çıkmıştır. Parazitler, suyoluyla bulaşan ve çoğalan zararlı bakterilerdir. Kontakt lens kullanırken, lens iyi muhafaza edilmezse ve takılırken ellerin temizliğine dikkat edilmezse, gözde parazit oluşumuna neden olur.

Bunu ancak, lensi gözünüze taktığınız anda anlayabilirsiniz. Parazit oluşmuş lensi gözünüze taktıktan bir süre sonra gözünüzde kızarma, yanma ve şişme gibi belirtiler oluşursa, parazit olma ihtimali yüksektir. Bu belirtiler oluşmadan önce önlem almaya dikkat etmelisiniz. Parazitler görme yetinizin kaybolmasına neden olabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar