KIL DÖNMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kıl dönmesi günümüzün en çok rastlanan rahatsızlıklarından biri olan ve vücudumuzun çeşitli bölgelerinde çıkmasına rağmen genelde kuyruk bölgesinde belirlenen bir hastalıktır.Kuyruk bölgesinden başka tıraş edilen yüz, bacak ve kasık bölgelerinde de rastlanmaktadır. Kıl dönmesi belirtileri daha çok kuyruk bölgesinde oluştuğu için mutlaka dikkat edilmesi gerekir.
KIL DÖNMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Esasen kıl dönmesi erkek hastalığı olarak bilinse de artık kadınlarında korkulu rüyası haline gelmiştir. Kadın veya erkek fark etmeksizin görülme sıklığı genellikle genç bireylerde yani 15-35 yaş aralığında rastlanmaktadır. Doktorlara geç başvurulmasının sebebi de bu genç olan hastaların utanma duygularının fazla olmasıdır.

Kıl Dönmesinin Oluşumu

Kıl dönmesi hastalığı bilinenin aksine deri altından çıkan kıllardan oluşmamaktadır. Kıl dönmesinin oluşmasının asıl sebebi dışarıdan yani dökülen kıl veya tüylerin tekrar deri içerisine girmesidir. Kuyruk bölgesinde ise dökülen saçlarımızın bölgeye düşerek yanlış oturmadan kaynaklı vücudumuzuno bölgesinde bir delik oluşturup deri altına girmesiyle oluşur. Uzmanların araştırmasına göre deri altında yer edinen sadece saçlar değil kıyafetlerden kopan ipliklerde sebep olabilir. Bölgede delik oluşturup deri altında yer edinir ve böylece saç veya kıyafet iplikleri kuyruk bölgesinde kist oluştururlar. Bu kistler Kıl dönmesi belirtilerinin gün ışığına çıkmasına yani artık görülebilir bir hal almasına sebep olurlar.

Kıl Dönmesinin Belirtileri

Kıl dönmesi kuyruk sokumunun bittiği ve kaba etin başladığı bölgede oluştuğu için ilk başlarda gözle görülür bir şekilde fark etmek mümkün değildir. Zamanla ortaya çıkan birtakım belirtilerin birleşmesi sonucu kıl dönmesi fark edilmektedir. Tabi bunun asıl sebebi başlangıçta herhangi bir ağrıya sebebiyet vermemesinin büyük payı vardır. Kıl dönmesi belirtilerinden en önemlisi kuyruk sokumu bölgesinde oluşan sivilce ya da yağ bezesinin oluşmasıdır. Bu oluşan yağ bezesi zamanla iltihap şeklinde dışa doğru akmasıyla kendisini belli eder. Oluşan bu iltihap çamaşırlara bulaşır, koku yapar ve tedavi altına alınmadığı sürece ağrılı bir hal alarak günlük hayatı etkilemeye başlar. Bu belirtilerin yanında bazı kişilerde kaşıntı ve ateşin oluştuğunu da unutmamak gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar