KARIN BÖLGESİNDEKİ YAĞLANMA İÇİN NE YAPMALIYIM?

Birçoğumuzun kilo alımdaki problemlerden biriside, karın bölgesindeki yağlanmadır. Hemen hemen hepimiz, bu durumla ilgili araştırma yapıp bize sunulan çözüm önerilerini, inceliyoruz ve mümkün olduğunca da uygulamaya çalışıyoruz.
KARIN BÖLGESİNDEKİ YAĞLANMA İÇİN NE YAPMALIYIM?
Evet, bende bunun üzerine siz okuyucularımız içi “Karın bölgesindeki yağlanma için ne yapmalıyım?” adlı başlığını, bugüne kadar yaptığım araştırmalarıma dayanarak, hazırladım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım.

Şimdi dilerseniz sizler için hazırladığım bu anlatımıma, karın bölgesindeki yağlanma ile başlayalım.

Karın Bölgesindeki Yağlanma

Evet, birçoğumuz karın bölgesindeki yağlanmadan şikâyetçiyiz. Ancak karın bölgesindeki yağlanma, hepimizde aşırı dozda değil. Oysa asıl problem, aşırı dozda karın bölgesindeki yağlanmadır. Peki, karın bölgesindeki yağlanmanın, aşırı bir yağ tabakası olduğunu nasıl anlayabiliriz? Karın bölgesindeki yağlanma, kadınlarda 80-85 cm olması erkeklerde ise 94-96 cm olması, aşırı yağlanmanın bir göstergesidir.

Bu belirttiğim santimlerin altı için elbette aşırı yağlanma var, diyemeyiz. Bu yağlanmaya ise hareketsiz bir yaşam tarzı ve düzensiz beslenme, sebep oluyor. Tabi, bütün bunlarla beraber genlerinde büyük ölçüde etkisi var. Ancak kişi hareketli, sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat ederse, karın bölgesindeki yağlanmayı, önleyebilir.

Karın Bölgesindeki Yağlanmadan Kurtulmak İçin Ne Yapabilirim?

Bugüne kadar her ne kadar da sizlere bölgesel zayıflama için çözüm önerileri, sunmuş olsam da şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bölgesel zayıflama için yaptığımız egzersizlerde, diğer fazla yağlanmanın olduğu kısımlardan da kilo kaybı yaşarız.

Yani vücudumuz bir bütün olduğu için bir kısma uygulanan aktivite, diğer kısımları da etkiliyor. Aynı şey karın bölgesindeki yağlanma içinde geçerli. Ancak unutulmamalıdır ki günlük vücudunuzu alıştırdığınız kalori ve diğer hareketsizliklerin getirdiği rahatlığı, bir yerden sonra yapmaz isek aşırı yağlanmanın bulunduğu bölgedeki yağlar, çözülür ve kilo kaybınızın farkı, en çok o kısımda gözükür.

Yani tüm vücut birbiri ile bağlıdır ama yağlanmanın fazla olduğu kısımlarda egzersizlerin ve diğer aktivitelerin etkisini, daha fazla görürsünüz. İşte buradan da anladığımız gibi karın bölgesindeki aşırı yağlanmaya dur demek, sizin elinizde. Nasıl mı?

Yağ tabakasının altında pasif kalmış kasları çalıştırmak, zayıflamaya ve zayıfladıktan sonraki sarkıntılığa, son derecede etkili bir çözüm önerisidir. Sadece diyet yapıp ve kısa yürüş yaparak, yalnız zayıflayabilirsiniz. Ancak zayıfladıktan sonra asık bir vücuda, sahip olursunuz.

Bu sorunu daha kaliteli ve daha net bir şekilde aşmak için vücudunuzdaki kasları, aktif bir şekilde çalıştırmanız gerekiyor. Çünkü kaslar devreye girdiği zaman vücudunuz diri, sert ve kendi şeklini bulmuş olur.

Kasları aktif bir şekilde çalıştırmanız yani devamlı ve düzenli bir şekilde spor yapmanız, yağ tabakalarının esnettiği vücudunuzun toparlanmasını, sağlar. Karın bölgesindeki yağlanma için en etkili çözüm, sporla yaşam tarzını birleştirmektir.

Aynı durum, diğer aşırı yağlanmanın oluşturduğu durumlar içinde geçerli. Örneğin; basenler, bel ve kalça gibi diğer bölgesel kilo alımı içinde spor ve düzenli beslenme, tek ve net bir çözüm, diyebilirim. Tabi burada bahsettiğim spor, yürüş değil. Düzenli olarak kasları çalıştıran aktif hareketler. Yani koşu bandı, mekik, bisiklet vs. gibi aktiviteler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar