GÜNEŞ LEKELERİNDE EN YENİ YÖNTEM

Güneş lekeleri her yaştan bireyin yaşadığı ve rahatsız olduğu bir sorundur. Özellikle yaz aylarında daha fazla sorun haline gelen bu lekeler, basit korunma yöntemleriyle  önlenebilir. Güneş lekeleri, yaz aylarında güneşe maruz kaldığımız zamanlarda güneş ışınlarına karşı koruyucu etkisi  olan ürünler kullanmamamızdan kaynaklanır.
GÜNEŞ LEKELERİNDE EN YENİ YÖNTEM
Yaz aylarında her ne kadar bu lekelerin oluşumu kaçınılmaz olsa da boyutları her bireyin cilt tipine göre farklılık göstermektedir.

Güneş Lekeleri Nasıl Oluşur?

Yazımızın başlangıç kısmında da bahsedildiği gibi güneş lekeleri doğrudan güneşe  maruz kaldığımız zamanlarda korumasız kalan cildimizin güneş ışınlarından  fazla etkilenmesi sonucu ortaya çıkar. Bu koyu renkli lekeler, deniz suyu ve havuz suyuna giren cildimizin hemen sonlarında güneşe  maruz kalması sonucu daha fazla oluşabilmektedir. Bu sebepten özellikle yaz aylarında olmakla birlikte yılın tüm zamanlarında  cildimize güneş koruyucusu sürerek güneşe  çıkmamız gerekmektedir. Bu sayede sağlıklı bir şekilde korunabilirsiniz.

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş ışınlarına maruz kaldıysak  ve lekelerimiz oluştuysa, artık bunun üstesinden nasıl geleceğimizi düşünüp bu doğrultuda uygulamalar yapmamız gerekmektedir. Herkesin bildiği ve tecrübe ettiği birçok yöntem vardır. Bu yöntemler ilaç tedavisi olarak adlandırılan kimyasallar ve bazılarımızın birçok cilt sorunun da tercih ettiği doğal  yöntemler  olarak iki gruba ayırabiliriz. Tabi ki cildimizin bir bölgesinde meydana gelen bir sorunu yok etmek için başka bir bölgesine  zarar vermemek  için doğal yöntemler tercih sebebimiz olmalıdır.

Birçok kişinin uyguladığı basit ve maliyetsiz  yöntemlerle birçok cilt sorununu yok edebileceğimiz  gibi cildimizde  oluşan güneş lekelerini  de yok edebiliriz. Bu doğal ve maliyetsiz yöntemlerin başında herkesin bildiği ve evinde rahatlıkla bulabileceği limon. Limon cildimiz için iyi bir temizleyicidir. Limonu  tek başına temiz cildimize uygulamak ciltteki  lekelerin açılmasına, cildimizin canlı ve parlak olmasına yardımcı olur. Çok basit olan bu uygulamayı gün içinde evdeyken yapabileceğimiz  gibi gece uyumadan  önce de cildimize uygulayabilir  sabah uyandığımızda yıkayabiliriz. Limondaki  asit gece boyunca cildimize  etki edecek, koyu renkli lekelerde  düzenli kullanımda  açılma olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar