GECE CİLT BAKIMI RUTİNİ NASIL OLMALIDIR

Gece cilt bakımını atlamamız gerekir. Çünkü vücudumuz saat 23:00-4:00 arası en yüksek seviyede kan dolaşımı ve cilt yenileme sürecinden geçiyor. Yapılan her bakım işlemi bu sürecin daha verimli olmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu bakımlar cildin derinlemesine temizlenmesi için büyük bir yardımcıdır. Yüzünüzde makyaj var iken kesinlikle uyumamalısınız.
GECE CİLT BAKIMI RUTİNİ NASIL OLMALIDIR
Çünkü yüzde bırakılan kimyasal makyaj yüze zaman içerisinde zarar verecektir. Hatta yüzünüzde sivilce oluşumuna da neden olur. Bundan dolayı profesyonel bir şekilde temizlemeli ve bu işlemi de düzenli olarak yapmalısınız.

Gece Cilt Bakımında Yapılması Gereken Aşamalar

Temizleme: Cildimizi temizlemek çok önemli bir aşamadır. Yüzümüzdeki kir ve makyajı cildimizden arındırmazsak bazı cilt sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden bu aşama gece cilt bakımı rutininde yapılması gereken en önemlisidir. Bu işlemi yapmak için kaliteli bir temizleyici kullanmamak iyi bir seçimidir. Kendi cilt tipinize göre de en uygununu bulabilirsiniz. Cildiniz aşırı yağlı ise buna uygun ürünler kullanmak daha faydalı olacaktır. Nemlendirici Krem: Temizleme yaptıktan sonra diğer en önemli aşama iyi bir nemlendirici krem kullanmaktır. Çünkü bu kremlerin içerdikleri antioksidanlar ve vitaminler cildinize fayda sağlayacaktır. Bu ürünü devamlı olarak kullandığınız sürece maksimum etkiyi alabilirsiniz. Yüzünüzün daha pürüzsüz olmasına da yardımcı olacaktır.

Tonik: İyi bir tonikle de cildi temizlemek hem gözeneklerin sıkılaşmasına hem de makyaj kalıntılarını ciltten tamamen arındırılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ferahlatıcı bir etki verir. Sabah uyandığınızda ferahlık devam edecektir. Sadece kaliteli ve doğal bir ürün kullanmayı tercih edin.
Göz çevresi kremi: Göz çevresi bakımı atlanmaması gerek diğer biradımdır. Cilt yaşlılığı en çok göz çevrelerinde belli olduğu için sürekli olarak nem takviyesine ihtiyaç duyar.

Bu tür ürünlerde anti-aging özellikleri bulunanlar daima yardım edecektir. Düzenli kullanım sonrası etkisini görebilirsiniz.

Dudak kremi: Son olarak gece yapmanız gereken bakımlardan biri de dudak bakımıdır. Gece uygulayacağınız dudak nemlendiricisi sabah yumuşacık dudaklara sahip olmanızı sağlar. Özellikle soğuk havalarda dudaklarda çatlama olur. Bundan kurtulmak istiyorsanız doğal durak kremi seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar