EVLİLİKTE EŞLERİN BİRBİRİNİ TANIMASI NASIL OLUR?

Evlilik iki birbirinden farklı insanın bir eve girmesi ile başlayan aslında son derece karmaşık bir düzendir. Burada amaç bu karmaşıklığı mümkün olduğunca düzene oturtturmak ve sonrasında öncelikle sevgi saygı ardından da aşk tutku ve bağlılıkla bunu sürdürebilmektir. Ancak araştırmalar net olarak söylemektedir ki, evli çiftler birbirini tanımadan bu sürece girmektedirler. Sonrasında da en küçük bir anlaşmazlıkta eşim beni anlamıyor ifadesi birincil sebep haline gelmektedir. Eşlerin birbirlerini anlamalarının tek yolu birbirlerini tanımalarıdır.
EVLİLİKTE EŞLERİN BİRBİRİNİ TANIMASI NASIL OLUR?
Evlilikten beklentiler kadın ve erkekte farklı farklıdır. Kadın nişanlılıkta yaşadığı flört aşamasını sürdürmek ister, erkekse artık evlilik müessesi altında olduğundan çok daha evcil olmuştur. Bu şekilde başlayan iletişimsizlikle yaşanan sorunların devamı da gelir. Evlilik kararı verilirken sadece aşığım kriteri ile yola çıkılır. Ancak bilinmelidir ki, aşk gelip geçici sonraki duygular ve yaşananlar kalıcıdır. Evlilik doğasını anlayabilmek için hem biyolojik hem psikolojik açıdan hazır olmak gereklidir.

Evlilik Öncesi Kendini Tanıma Süreci Önemlidir?

Evlilik kararı alınmadan önce evliliğin ne kadar karmaşık bir süreç olduğunun bilincinde olmak hem kendi hem de evleneceği kişi açısından önem taşıyan bir noktadır. Evlilikteki sorunlara karşı çıkabilmek için öncelikle kişinin kendini tanıması gereklidir. Sonra karşısındaki anlama faslı devam eder. Kendisini analiz edemeyen biri başkasıyla anlaşıp başkasıyla aynı yolda yürüyemez. Her insanda farklı istekler ve ihtiyaçlar vardır. Bu durumlar hele hele farklı iki cins olduğunda çok daha uçurum oluşabilecek düzeylere varır. Her şeyden önce bir hayat görüşü vardır ve evlilik esnasında kadın ya da erkek bu görüş üzerinde yoğunlaşarak bir yaşam alanı yürütmeye çalışırlar. Bencil denilen bu tavır elbette ki çiftler arasında sorun yaratır. Ortak nokta bulunamadığında gidilecek yer bellidir. İletişim kurulamayıp evde sen-ben kavgası gündeme geldiği andan itibaren sorunlar baş gösterir.

Sonrasında sorumluluklar paylaşılmaz, eşe zaman ayırmama ve duygusal paylaşımların azlığı söz konusu olur ve bazı durumlarda bunun finali aldatma ile sonuçlanır. Sonuç şu ki; evlilikte eşlerin birbirini tanıması önemli olup, bu süreci olabildiğince dikkatli atlatmak gerekiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar