EVLİLİKTE BALAYI SÜRECİ NASIL OLMALI?

Evlilik süreci çiftleri karşılıklı olarak yıpratır ve yorar. Bu uzun süreç içerisinde gelin ve damat oldukça yorulur. Koşturma, misafirler, seçimler, stres derken yorgunluk kaçınılmaz bir son olur. Bu yorgunluğa en iyi gelen şey ise düğün ardından gidilen bir hafta on günlük yapılan bir balayıdır. Bu kapsamda seçeceğiniz yerin romantik olmasına da özen gösterin.
EVLİLİKTE BALAYI SÜRECİ NASIL OLMALI?
Gürültülü bir yer seçmemeye özen gösterin. Birbirinizi daha iyi tanıyacağınız bu dönem de sevginizi de birbirinizden eksik etmeyin. Balayı evliliklerin en güzel dönemleri olduğundan dolayı bu anları iyi geçirmeye çalışın. Birlikte kültür turuna dahi katılabilir ve eğlenceli bir dönem yaşayabilirsiniz.

Balayına Nereye Gidilir?

Balayı yerleri özellikle tatil beldelerinden seçilirken maddi açıdan sıkıntısı olmayan çiftler yurt dışı tatillerini de seçebilmektedir. Yurt dışında balayı fiyatları yurt içine göre daha pahalı olsa da çiftlerin yeni yerler keşfetme isteği ve eğlence anlayışlarına göre değişiklik gösterebilir. Genellikle otel balayı süiti kiralansa da kimi çiftler daha sessiz doğayla iç içe bir apart da balayını geçirebilir. Doğa seven çiftler doğa yürüyüşleri ve doğa sessizliği ile düğün yorgunluklarını atarlar. Balayı konusunda mutlaka birbirinizin düşüncelerine de önem verin. Ortak karar almak balayının daha iyi geçmesine olanak sağlayacaktır. Seçtiğiniz otelin balayı konsepti olmasına özen gösterin. Size yapılacak olan küçük sürprizler çok hoşunuza gidecektir.

Balayı Nasıl Olmalıdır?

Balayı on gün kadar sürse de kimi çiftler onu bir aya kadar uzatmaktadır. Bu durum iş yoğunluğuna bağlı olarak esneklik gösterir. Balayı süreci dinlemenin yanı sıra eşlerin birbirleriyle özel anlar yaşamasına olanak sunmaktadır. Düğünün ardından iş yoğunluğuna başlamadan geçirilecek olan bu güzel zamanlar eşlerin yıllar sonra da anlatabileceği sıcak hikayelere dönüşebilir.

Bu balayı sürecinde eşler olabildiğince çok yer gezerek hem eğlenir hem dinlenirler. Bu süreçte eşler evlilik korkusunu da atarlar. Birbirlerini daha iyi tanıyan çift iyi bir balayı ile iyi bir evliliğe adım atarlar. Balayına gittiğiniz fotoğraf makinenizi yanınıza mutlaka alın. Bu sayede anılarınızı saklama imkanı da elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar