EVLİLİĞİ KURTARMANIN ALTIN KURALLARI

Her evlilik iyi gitmeyebilir ve zamanla ilişkinin monotonlaşması ya da tam tersi, karşılıklı kişilerin birbirlerini yıpratmaları, ilişkide derin yaralar açabilir. Monotonlaşmış bir ilişkide, mutluluk kaybolur, evde sürekli en ufak şeylerden kavga çıkıyorsa, evliliği kurtarmanın zamanı gelmiş demektir. Bu sinyaller, bir şeylerin kötü gittiğinin habercisidir. Evlilikte zamanında alınmayan önemler, ayrılıkla sonuçlanabilmektedir. Eşlerin karşılıklı birbirlerini suçlamaları veya ilgisizlik gibi durumlar da ilişkiye zarar vermektedir.
EVLİLİĞİ KURTARMANIN ALTIN KURALLARI
Evliliği kurtarma konusunda karşılıklı iki tarafında istekli olması gerekmektedir. Bunun büyük bir risk olduğu bilinmelidir. Bunu düşünmeden önce, önceki yaşanan sorun ve acıları düşünerek, ilişkiye değecek mi öncelikle bunun düşünülmesi gerekmektedir. Kısaca, ilişkide size zarar veren durumların tekrar yaşanma riskini göze almanız gerekecek.

Evliliği Kurtarmak İçin Bunları Mutlaka Uygulayın

Uzun süren evliliğinizi kurtarmak için, yaşanan sorun karşısında, şefkat göstermeyi deneyerek, anlayış gösterebilirsiniz. İncinmiş duygularınız elbet olacaktır. Eşinizle bu duyguları paylaşabilir veya en yakın arkadaşınızla konuşabilirsiniz. “Affetmek acıları sonlandırır” sözüne körü körüne bağlanmayın. Çünkü eşinizi affettiğinizde, acılarınızın tekrar yaşanmayacağı anlamına gelmez. Ya da yaşadığınız ilişkiyi unutacağınız anlamına gelmez. Affetmek sadece sizde oluşan olumsuz düşünceleri az da olsa uzaklaştırır. Onun dışında, gelecek adımlarınıza yol açmanıza yardımcı olur. Evliliği kurtarma düşüncesi karşılıklı ise, kavga ve tartışmaları uzatmamaya dikkat edilmesi gerekir. İlişkilerde nefret ve öfke gibi olumsuz duyguların sizi yönetmesine izin vermeyin. Bu duygular beraberinde, eşinizi cezalandırma duygusuna kadar yükseltebilir. Birbirinize daha fazla zaman ayırarak, paylaşımlarda bulunarak, ilişkinin kalitesini arttırabilirsiniz. Ortak yaptığınız ve keyif aldığınız noktalara yoğunlaşarak, ilişkiyi yeniden canlandırabilirsiniz. Eğer evliliğiniz kurtarılabilecek sorunlarla karşı karşıyaysa, ufak çözüm planları ile sorunların üstesinden kolaylıkla gelinebilir.

Ortak çözüm noktası bulabilmek için bir aile danışma merkezine gidebilirsiniz. Burada ortak nokta olarak iletişim kurmayı ve karşılıklı olarak çözüme gitmeyi öğrenebilirsiniz. Sorunlarınız ne olursa olsun sevginizden yüksek olmamalıdır. Bu sayede çözüme gidebilirsiniz. Karşılıklı iletişim kurmak en güzel çözüm olacaktır. Bunun için ilk adımı beraber atmalı ve hayatınızı güzellikler içerisinde yaşamaya gayret etmelisiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar