ERKEK SORUNUDUR DEMEK YERİNE TEDAVİ OLMAYI TERCİH EDİN

Erken boşalma sorunu birçok erkekte belli dönemlerde sıklıkla görülen sorunlardan biridir. Özellikle ilk cinsel deneyimlerini yaşama zamanlarında ya da sonraki yaş dönemlerinde kullandıkları ilaçlar ya da hastalıklar sebebi ile bu sorunla karşılaşırlar. Erken boşalmaya neden olan problemlerin başında cinsellik korkusu gelir.
ERKEK SORUNUDUR DEMEK YERİNE TEDAVİ OLMAYI TERCİH EDİN
Kötü giden ilişkiler olsun ya da evlilikte yaşanan ikili ilişkide problemler olsun bunlar da cinsellikten uzaklaşma rutini ile birlikte yaşanır. Genç erkeklerde cinsel tecrübe azlığı da kendine güvensizlik boyutunu hızlandırdığından erken boşalma sıkça yaşanan bir durum halindedir.

Cinsellikte kadının da erkeğin de bu andan keyif alması için belli bir boşalma süresi vardır. Bu sürenin altında ya da üstünde olması tedaviyi gerektiren durumlar olarak adlandırılır. Erken boşalan erkekte depresyon, aşırı sinirlilik ve hayal kırıklığı durumları hat safhaya ulaşır sonrasında da ikili ilişkilerde zedelenmeler başlar. En çok yaşanan cinsel sorunlar arasında yer alan erken boşalma günümüzde dahi çok fazla telaffuz edilmeyip dört duvar arasında kalmaya devam etmektedir. Oysa bu saklanası bir durum değildir, tedavi edilmesi gereklidir.

Erken Boşalma Tedavisi

Erken boşalmanın altında ya biyolojik ya da psikolojik sebepler yatar. Bu da ancak tetkikler ve fiziki muayene ile anlaşılır. Bazı durumlarda hastaya cinsel terapi egzersizleri uygulanır. Bazen de ilaç tedavisi ile süre uzatılmaya çalışılır. Eğer bu sorun çok sık yaşanıyorsa mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Erken boşalmanın neden olduğu hakkında söylenebilecek nedenler; yaşanan ilk cinsel ilişki, genç erkeklerde çok fazla mastürbasyon yapma gibi durumlar tetiklemektedir. Bunların dışında erkekte idrar yolu enfeksiyonları ya da prostat gibi sorunlar mevcutsa erken boşalma görülmektedir. Bunlar ürolojik sorunlardır ve erkek kesinlikle bir ürologa görünmelidir. Tıbbi tedavinin yanında mutlaka psikolojik tedaviye de başlanılmalıdır. Burada çiftler beraber tedaviye başlar ise kısa süre içerisinde etkisi görülecektir. Bu sayede evliliğiniz daha mutlu olarak ilerleyecektir. Bu konuda utanma ve sıkılma olmadan uzman hekimlerden destek alabilirsiniz. Bu konuda rahatsızlık yaşayan birçok aile bulunmaktadır. Bundan kurtulmanın en etkili yolu da tedavi olmaktan geçer.

Yorumlar

Popüler Yayınlar