BURUN AMELİYATI NEDEN YAPILIR? YARARI VAR MIDIR?

Burun ameliyatlarında, burnun ne için ameliyat edileceği önemli bir faktördür. Burun ameliyatlarıyla burun güzelleştirmek ya da burunda bulunan bir hasarı düzeltmek yahut bir sorunu tedavi etmek mümkündür. Genel itibari ile en çok tercih edileni burun estetiği yani rinopilastidir. Bu işlem burnunuzun şekil bozukluklarını gidermek ya da daha güzel bir buruna sahip olmak için ideal bir yöntemdir.
BURUN AMELİYATI NEDEN YAPILIR? YARARI VAR MIDIR?

Burun Ameliyatı Yöntemleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Rinopilasti, açık yahut kapalı yöntemle yapılabilmektedir. Yapılacak ameliyat ister açık olsun ister kapalı olsun mutlaka bir tedavi metodunun olması gerekmektedir. Ameliyat yapılmadan önce seçilen yöntemin sebebi belirlenmeli ve hastanın isteklerine ve durumuna bakılarak tercih edilmelidir. Bu noktada ameliyatınızı yapacak olan doktorun önemi çok büyüktür bu yüzden alanında iyi ve işini iyi yapan birini bulmanız gerekmektedir.

Açık rinopilasti ameliyatı genel itibarı ile aşırı düzeyde septum bozukluklarında yahut burun revizyonlarını düzeltmek için kullanılır aynı zamanda kapalı rinopilasti ameliyatına oranla daha kolaydır. Açık rinopilastide burun kenarlarına kesi atılır ve burun kıkırdakları açığa çıkarılarak işlem yapılır. Kapalı rinopilastide ise işlem burun deliklerinden yapılır.

Burun Ameliyatı Fiyatları

Burun ameliyatı fiyatları yaptıracağınız işlemin zorluğuna ve yaptıracağınız yere ve kişiye bağlı olarak değişebilir ancak burun revizyon ameliyatları her zaman ilk ameliyattan daha pahalıya mal olmaktadır çünkü revizyon ameliyatları ameliyat sonrası sorunları düzeltmek için yapıldığından her zaman daha zahmetli ve zordur. Operasyonun bölge sayısının artması da fiyatı arttıran başlıca unsurlar arasındadır. Ayrıca cerrahınız ne kadar tecrübeli ve nitelikliyse fiyat aynı oranla artma gösterebilir.

Bu konuda mutlaka uzman bir doktordan destek almanız yararınıza olacaktır. Çünkü bu işlem uzmanlık isteyen bir konudur. Estetik amaçlı yapılacak ise ortamın hijyen kurallarına uygun olması gerekir. Ayrıca ameliyat öncesi hasta mutlaka bilgilendirilmelidir. Ameliyat sonrası ise yeni görüntüye alışmanız da önem taşıyan noktalar arasında yer alır. Bu konuda psikolojik destek de alabilirsiniz. Ameliyat sonrası sağlıklı bir buruna sahip olabilir ve kendinizi rahat hissedebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar