ANTALYA KALKAN HAKKINDA BİLMENİZ GERKENLER

Antalya Kaş’a bağlı Kalkan, tarihi olmayan küçük ve şirin bir liman kentidir. Kaş’ın küçük beldelerinden birisi olan Kalkan Kaş’a 25 km mesafede bulunmaktadır.   Kalkan’da bulunan beyaz renkli evler Bodrumun keşfedilmemiş hallerini hatırlatıyor, insana adeta… Eski Rum evleri şirin bir limanı, dar sokakları ile köy havasını andırıyor.  Belde 2 km uzaklığındaki Güvercinlik mağarasının çok sayıda güvercinlere ev sahipliği yapması nedeni ile Kalkan adını almıştır.
ANTALYA KALKAN HAKKINDA BİLMENİZ GERKENLER
Kalkan mağarasına Kalkan’dan bulunan tekneler vasıtasıyla gidilmektedir.  Kalkan mağarası gerçekten görülmeye değer yerlerden biridir. Özellikle yaz döneminde bir noktayı seçmek istediğiniz de bu bölgenin güzelliklerini tercih ederek yararlanabilirsiniz. Farklı bir tatil geçirmek için ideal bir seçim olacaktır.

Kalkan Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Kalkan otobüs bileti aldıktan sonra bilinmesi gerekenler gerekli olan önceliklerdir. Ülkemizin en güzel ve huzurlu yerlerinden birisi Antalya Kaş’tır ve Kalkan’da Kaş’ın küçük bir yerleşkesidir. Kalkan’ın denizinin güzelliği bile herkesi kendisine hayran bırakmaya yetecektir. Fakat misafirlerini de mutlu edebilen pek çok yanı vardır

Kalkan’ı Ziyaret Etmek İçin Sebep

Kalkan’ı ziyaret etmek için birçok sebep bulunmaktadır. Tatilin Kalkan da geçirilmesi gerektiği ile ilgili sebepleri art arda sıralanmaya kalkılırsa; •    Doğal ya da Mavi Bayraklı plajları,
•    Kiralık villa turizmin gelişmiş olması,
•    Muhteşem manzarası
•    Coğrafi konum bakımından avantajlı olması,
•    Özellikle yeni evlilerin balayı tatilleri için muhteşem yer olması gibi nedenler ortaya çıkacaktır.

 Kalkan’da Gezilecek Yerler

Kalkan’a tatile gidildiğinde ilk görülmesi gereken Turkuaz denizidir. Kalkan’ın Turkuaz denizi adeta insanın aklını başından almaktadır. Turkuaz denizi dışında huzuru bulacağınız pek çok yer ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzellikler vardır. Onun dışında ölüdeniz, Patara ve Kaputaj plajları da gezip görülmeyen değer yerlerden bazılarıdır.

Kalkan’ın Neyi Meşhur Ne Yenir

Kalkan balık ve deniz ürünleri bakımından oldukça zengin bir bölgedir. Özellikle en güzel ve en lezzetli mezelerin olduğu bir yerdir. Kalkan’a gelenler zeytinyağlı yemekleri ile mezelerini tatmadan Kalkan seyahatlerini bitirmesinler. Kalkan bileti alarak sizde bu yöresel yiyeceklerden tadabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar