AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY GENEL TANIMI

Amasya ilinin 68 km uzaklığında yer alan Gümüşhacıköy ilçesi ovalık ve dağlık bir alana sahiptir. Maden yatakları olan Amasya’nın bu ilçesinde gümüş madenleri bulunmaktadır. Bölge halkı birçok tarım ürününü ekip, yetiştirebilmektedir. Ayrıca ovalık alanlarının çokluğu ile de ilçe ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılıktır. Şekerpancarı, tütün, soğan, böğürtlen, ahududu ekimi yapılmaktadır.
Gümüşhacıköy otobüs bileti aldıktan sonra ilçede bulunan gezi alanları incelenmeli ve bilgi edinilmelidir.
AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY GENEL TANIMI
Özellikle bölgenin tarihi mekanları ve yapıtları gözlemlenmeli aktif olarak yapılan faaliyetlere gidilmelidir. Ayrıca Gümüşhacıköy’e çok fazla araç ile Amasya merkezden gidilebilmektedir. Bunun akabinde Gümüşhacıköy’e otobüs firmalarının düzenlediği servis araçları ile de gidilebilmektedir. 

Gümüşhacıköy’ü Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep

•    Gümüşhacıköy doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve maden yatakları nedeni ile pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

•    Gümüşhacıköy ilçesinde ve il çevresinde yer alan muhteşem gölleri ile hem gezi, hem de tatil yapmak isteyenlerin devamlı tercih ettiği bir bölgedir.

•    Bölgeye hakim olan doğal ve en eskilere dayanan kalıntıları ile gidilip, gezilmesi gereken bir ilçedir.

•    Tarihi görülmesi gereken yerleri oldukça fazladır. •    Yeni bir kültür tanımak isteyenler için ideal bir bölgedir.

Gümüşhacıköy Gezilecek Yerler

Amasya’nın ovalık alanında gelişen Gümüşhacıköy ilçesi önemli görsel kalıntılarının bir çoğunu halen korumaktadır. İlçe de bulunan Köprülü Mehmet Paşa Camii, Bedestan ve Kervansaray, Maden Hamamı, Haliliye Medresesi ve Manastırı, Yörgüç Rüstem Paşa Camii ve Darphane Camii gibi eski yapıtlar görülmesi gereken önemli yerler ve faal durumdadır. Gümüşhacıköy ilçesini ya da çevresinde ki ilçeleri ziyaret edebilir ve daha başka görsellere hakim olan yapıtlar ile karşılaşabilirsiniz.

Gümüşhacıköy’de Ne Yenir? Neleri Meşhur?

Bilet aldıktan sonra Gümüşhacıköy’e ulaşımınızı gerçekleştirdiniz ise bölgenin lezzetlerinden tatmalısınız. Gümüşhacıköy ilçesine ait bir yemek çeşidi olmamakla birlikte bölgeye gidildiğinde tadılması gereken baklalı dolma ve keşkek olmaktadır. Bu bölgenin lezzet mutfağında denenmesi ve keşfedilmesi gereken daha pek çok bilinen yemek çeşidi mevcuttur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar