AKNE TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR

Akne tedavisinde sağlıklı bir sonuç almak istiyorsanız mutlaka bazı ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir. Kendi başınıza ilaç kullanmanız tedavi süresini uzatabilir. Bunun için uzman bir hekimin önerdiği ilaçlar kesinlikle kullanılmalıdır.

Antibiyotikler

Doktor günlük bir antibiyotik hapı reçete yazar. Bakteri ve enfeksiyonu içeriden dışarı atmaya yardımcı olur. Antibiyotikler, jel ve kremlerin tek başına durumu iyileştirmediğinde  onlarla birlikte sıklıkla kullanılır. Eğer alerjiniz varsa mutlaka test yapılmalı ve daha sonra kullanılmaya başlanılmalıdır.
AKNE TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR

Doğum Kontrol Hapları

Hormon düzeylerinin düzenlenmesi bazı kadınlar için aknenin iyileşmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, gebelik sırasında doğum kontrol hapları kullanılmaz.

İzotretinoin

İzotretinoin daha az yağ elde etmek için yağ bezlerinin boyutunu azaltır. Aynı zamanda, cilt hücresinin  düzenlenmesine yardımcı olur; böylece hücreler, bakterilerin salınmasını ve gözeneklerinizdeki aşırı yağ emilmesini engeller. İzotretinoin çoğunlukla ağır kistik akne hastalarına verilir.. Doktorlar, diğer akne ilaçları işe yaramadığında verebilir. Bununla birlikte, yan etkileri ciddi olabilir, bu nedenle herkes için uygun değildir.

Tıbbi işlemler

Akne tedavisinde şiddetli sivilceleri tedavi etmek için kullanılan tıbbi prosedürdür. Bu prosedürlerin hepsi  doktorun ofisinde yapılabilir. Acı verici olabilir ve bazı durumlarda yara izine neden olabilirler. Günümüzde bunun için özel teknolojik ürünler kullanılmaktadır. Yapılan tıbbi işlem sonrası da herhangi bir şekilde yara kalmayacaktır. Bunun için cerrahi müdahale yapılmadan önce bu işlemlerin araştırılması yararınıza olacaktır.

Drenaj

Drenaj sırasında, doktor elle cildin altında oluşan büyük kistleri boşaltır. Enfeksiyon ve ağrıları azaltmak için sıvıların ve  kistin içindeki ölü cildi çıkarır. Doktor  iyileşmeyi hızlandırmak ve yara izi riskini azaltmak için kiste antibiyotik enjekte edebilir.

Lazer Tedavisi

Lazer tedavisi akne enfeksiyonunu iyileştirmeye de yardımcı olabilir. Lazer ışığı, akneye neden olan ciltteki bakteri miktarını azaltmaya yardımcı olur. Dikkat edilmesi gereken uzman desteği almak olmalıdır. Çünkü bu uygulama sayesinde tedavi başarılı olacaktır.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling cildin üst tabakasını çıkarır. Bu süreçte, beyaz ve siyah akne uçları da çıkarılır. Başarılı bir sonuç için uygulanabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar