AKNE LEKELERİNİN TEDAVİSİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

Akne, kıl köklerinin tıkanmasından kaynaklanmaktadır. Cildinizin yüzeyindeki yağlar, kirler  ve ölü cilt hücreleri gözenekleri tıkadığı için sivilceleri veya küçük oluşturur. Tedavideki amaç, bakterileri temizlemek ve sivilceye yol açan aşırı yağları kurutmaktır.
AKNE LEKELERİNİN TEDAVİSİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

En Uygun Tedavi Hangisidir?

Sizin için en uygun tedavi kişisel durumunuza bağlıdır. Siyah uçlu gibi hafif veya orta derecede akneniz varsa, tedaviniz daha kolay olacaktır.  Bununla birlikte, eğer  iltihaplı ya da kistik bir akneniz varsa tedaviniz daha zorlayıcı olabilir. Kistik akne, cildinizin yüzeyinde bir veya daha fazla büyük, acı veren, kırmızı yapıdadır. Doktorunuz veya dermatoloğunuz sizde hangi akne türü olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Akne nasıl tedavi edilir?

Aknenin tedavisi birkaç yolla yapılmaktadır.
1.Günlük yaşamda yapılan değişiklikler
2.Cilde uygulanan losyonlar, jeller ve kremler
3.Ağız yoluyla alınan ilaçlar
4.Tıbbi işlemler

Yaşam Tarzımızdaki Değişiklikler

Hafif aknesi olan  birçok insan, yaşam biçimini değiştirerek bu durumdan kurtulabilir. Yağ sivilcenin ana nedenlerinden biridir, bu nedenle yüzünüzü temiz tutmak ve saçınızı yağdan uzak tutmak önemlidir. Saçlardaki  ve yüzdeki yağlar yatak çarşaflarından da birikir. Yastık kılıfını günlük ya da haftalık olarak değiştirmek bu birikimi önlemeye yardımcı olabilir. Ilık su ve cildi zedelemeyecek nazik bir temizleyici ile yüzü günde iki ila üç kez yıkamak iyi gelecektir. Nemlendiriciler ve güneşten koruyucular seçilirse gözenekler tıkanmaz. Kokulu losyonlar veya yağ bazlı makyaj gibi tahriş edici cilt bakım ürünlerini kullanmak iyi değildir.

Bu yöntemler hafif akne tedavisinde  yardımcı olacaktır. Biraz daha kuvvetli bir şeye ihtiyacınız olursa, doktorunuz jel, krem veya ağızdan ilaç kullanmanızı önerebilir.

Losyonlar, Jeller Ve Kremler

Sivilce ürünleri genelde vücudun ürettiği yağ miktarını azaltır. Ayrıca iltihap ile savaşırlar. Antibiyotik içerebilir. Orta şiddetli aknelerde bakterileri öldürmede, var olan lekeleri tedavi etmede ve yeni lekelerin oluşmasının önlenmesinde etkili olurlar.

Ağız Yoluyla Alınan İlaçlar

Akne için ağız yoluyla verilen ilaçlar vücudun  tamamında emilir. Doktor reçetesiyle kullanılabilir. Bu ilaçlar, jellerin, kremlerin ve losyonların cevap vermediği orta ila şiddetli akne tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar