OKSİJENLİ SU İLE SAÇ RENGİ AÇILIR MI?

Çok fazla kadın kendi saç renklerini beğenmediklerinden saç renklerini değiştirmek isterler. Kimyasallar veya başka bilinmedik saç açıcıları kullanarak saç renginizi değiştirmek için işe yarasa da kullanılmasından sonra çok büyük risk yaratabilir. Saç boyaları, çoğu kadın tarafından kullanılan ürünlerden biridir ve saça çok zararlıdır. Saç; aynı zamanda tırnaklarınızda da bulunan keratin adlı proteine sahip kükürt, azot, hidrojen, oksijen ve karbon elementlerinden oluşur.
OKSİJENLİ SU İLE SAÇ RENGİ AÇILIR MI?
Kimyasal ürünler, saça uygulandıktan sonra saçınızdaki keratin miktarının azalmasından dolayı daha yavaş uzar, çok dökülür ve güçsüz, cansız olur.

Oksijenli Su İle Saç Açma

Oksijenli su (hidrojen peroksit) saç açmak için kullanılan bir başka kimyasaldır. Koyu saç rengine sahip bazı bayanlar bu yöntemi saç renklerinin çabucak açılması için kullanmaktadır. Daha çok açık renk saçlara sahip olan bayanların bu yöntemi kullanması gerekir. Fakat yine de geri dönüşü olmayan bu işlemi yapan herkes sonrasında pişman olurlar çünkü oksijenli su saçınızı yıpratır ve bakımsız görünmesini sağlar. Çoğu bitkisel veya doğal yollara göre daha çabuk sonuç verir fakat eğer saçınızın bakımlı görünmesini ve sağlıklı olmasını istiyorsanız bu saç açma yöntemini denememelisiniz.

Saç Açmak İçin Kullanabileceğiniz Doğal Yöntemler

Saçınızın yıpranmasını istemiyorsanız ve saç renginiz açılırken bakım da yapman bir ürün istiyorsanız papatya suyu kullanabilirsiniz. Papatya suyu çoğu eczane ve aktarlarda bulunu fiyatı ucuz ve kullanması kolay bir üründür. Yapmanız gereken tek şey ürünü saçınıza sıkıp güneşli bir ortama çıkmanızdır. Bu ürün hazır halde de bulunuyor fakat eğer bulamazsanız papatya alıp kaynatırsanız yine aynı sonucu elde edebilirsiniz. Aynı zamanda limon suyu da çok etkili bir yöntemdir ama gözle görünür fark yaratması için bu yöntemi 3-4 kere tekrarlamanız gerekir. Limon suyunu tek olarak da kullanıp daha etkili bir formül yaratabilirsin ama daha fazla ürün çıkarmak için biraz su da ekleyebilirsiniz. Yine papatya suyunun uygulanmasından sonra güneşe çıkılması gerekir. Yoksa saç renginizde hiçbir değişiklik görmezsiniz. Son olarak da ravent bitkisi yöntemi vardır. Ravent bitkisi çok kolay bulunmadığından bu yöntemin yapılması biraz daha güçtür. Kolay kullanım için ravent bitkisini kaynamış suya atıp biraz bekletip, bir karışım elde ettikten sonra boşaltılmış bir sprey şişesine koyup kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar