ESTETİK AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Estetik ameliyatı olmadan önce hastalarda heyecan çok fazla olmaktadır ameliyat sonrası ise daha rahat geçen bir dönemdir. Ameliyat olduktan sonra birkaç saat içerisinde evinize gidebilirsiniz. Hastalar bazen bir gün hastanede kalabilmektedir. Ameliyat sonrası 5-6 saat boyunca bir şeyler yiyip içmesi doğru değildir. Oluşan ağız kuruluğu için dudaklar ıslatılabilir ve yavaş yavaş sıvı gıdalar alınarak başlanmalıdır. Operasyon sonrası çok fazla ağrı olmaz. Başınızı yukarda tutarak dinlenmeniz ağrılarınızı azaltacaktır.
ESTETİK AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?
Estetik burun ameliyatı sonrası bir iki gün burunda kanlı sızıntılar olabilir, biraz dinlendikten sonra günlük yorucu olmayan aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Burnu darbelerden korumak gerekmektedir. Deniz suyu burun içi bakımı yapılabilir ve nefes egzersizleri yapılabilir.

Operasyon sonrasında burnunuzun içine nefes almanızı sağlayan delikli slikon yaprakçıkların uygulanması önerilmektedir. Aynı zamanda burnunuzun şeklini korumayı ve kanamayı önlemektedir. Genellikle ameliyatın 2. günü çıkarılmaktadır. Çıkarıldıkları zaman hafif bir akıntı olmaktadır bu durum normal bir durumdur. Yara izi oluşmasını önlemek için burun içine splint denilen plastik parçalar konulabilmektedir. Burun içinde bir hafta kaldıktan sonra çıkartılırlar. Bunların dışında atel uygulaması yapılır ve buda bir hafta boyunca kalacaktır.

Ameliyat sonrası ilaç tedavisi ile ağrılarınız kontrol altına alınmaktadır. Doktorların önerilerine göre kafanızı hafif yukarıda tutmanız ve oluşacak morluk ve şişliği azaltmak için soğuk buzlu kompres yapmanız sizin için daha yararlı olacaktır. Şişkinlikler aşamalı olarak inmektedir, morluklar ise üç veya dört hafta içinde kaybolmaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Burun ameliyatlarında kullanılan iki temel yöntem vardır. Biri açık burun estetiği denilen yöntemdir. Bu yöntemde burun deliklerinin arasına yapılan bir kesi ile burun yapısı ortaya çıkarılır. Ameliyat bu şekilde gerçekleştirilir. Cerrah için kolay bir yöntem olsa da hastada iz kalma ihtimali durumu olduğundan çok tercih edilen bir yöntem değildir. Diğer yöntem ise kapalı burun estetiğidir. Bu yöntemde kesiler burun delikleri içine yapılmaktadır. Dışardan görünen bir kesik olmadığından ameliyat sonrası herhangi bir iz kalmamaktadır. Estetik lokal veya genel anestezi ile yapılabilmektedir. Genel anestezide ameliyat boyunca uyutulurken lokal anestezi yalnızca burnunuzun etrafına uygulanmaktadır. Ameliyat yapılan bölgeyi hissetmezsiniz fakat ameliyatta bulunan kişilerin konuşmalarını duyarsınız.

Fonksiyonel bir burun nasıl sağlanır?

Koklama ve solunum organımız olan burun her şeyden önce fonksiyonel olmalı. Sonrasında yüzünüzde estetik olarak duracak yapılmış olduğu belli olmayan bir burun yapılmalıdır. Sonrasında estetik bir buruna sahip olmak. İdeal her ikisinin bir arada yapılabilmesidir.

Fonksiyonel burun nefes almayı zorlamayan normal düzeninin dışında olmayan doğal ritmini devam ettiren burundur. Ameliyatlarda burundaki fazlalıklar, eğrilik varsa düzeltilmesidir. Bunlar fonksiyonel bir burnunuz olmasını sağlamaktadır. Hokka bir burun için her türlü detay düşünülmektedir.

 Estetik Hokka bir burun nasıl olmalıdır?

Yüz şekline uygun, dışardan bakıldığında cerrahi bir müdahale geçirdiği anlaşılmayan burun estetik bir burundur. Güzellik göreceli bir kavramdır. Doğal görünen her şey aslında güzel olandır fakat insanların kendisini nasıl gördüğü önemlidir aslına bakılırsa. Hokka bir burunla kendisini daha mutlu hissedecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar