ÇOCUKLAR NEDEN HORLAR? ÇOCUĞUM HORLUYOR?

Horlamayı sadece yaşlılara yakıştırırız. Dedemizin, ninemizin horlaması bize normal gelir. Ancak tek horlayan yaşlılar değildir.
Çocuklar Neden Horlar?
Bir aylık bebek bile horlaya bilmektedir. Tabi ki herkes cüssesine ses çıkartır. Bebeklerin horlamaları yetişkinlere göre daha sessizdir. Her yaşta insan horlaya bilir.

Bunun pek çok nedeni vardır; alerjik enfeksiyonlardan dolayı burun tıkanıklığı yaşanabilir, astımdan dolayı nefes darlığı çekilebilir bu da ağızdan nefes alma zorunluluğunu doğurur, burun da et büyümesi veya burun kemiğin de yamukluk olması sonucunda ağızdan nefes almak gerekebilir.

Horlamanın pek çok nedeni vardır. Yüksek yastıkta veya alçak yastıkta bile yatmak horlamaya neden olabilmektedir.

Çocukların Horlama Nedenlerinden Biri Burun Tıkanıklığı Ve Nedenleri

Bazı alerjik rahatsızlıklar genetik olarak geçmektedir. Anne veya baba da olan herhangi bir alerji türü çocukta da görülebilmektedir. Örneğin; toza alerjisi olan bir annenin çocuğunun da toza alerjisi olarak dünyaya gelmesi oldukça normaldir.

Bazı alerjik hastalıklar kişiler de burun tıkanıklıklarına neden olabilmektedir. Deterjan veya parfüm kokusuna alerjisi olan bir bireyin parfüm sıkması sonucu burun tıkanıklığı yaşaması olasıdır. Üstelik bu tıkanıklık sadece gün içerisin de de değil gece boyunca uykudayken de devam eder. Uyku da burnundan nefes alamayan birey ağzından nefes alır ve bu da horlamaya sebep olur. Çocuklarda da bu mekanizma aynı şekilde işlemektedir.

Çocuklar Da Ki Horlama Sebeplerinden En Yaygın Olanı Burunda Et Büyümesi

Birçok insan burnun da et büyümesi olduğu için oldukça şikayetçidir. Bunun nedeni et büyüyen burun tarafından nefes alımının sıfıra yakın hale gelmesidir. Burun etinin yanı sıra burun da ki kemiğin eğri olması da nefes alımını engelleyen diğer bir nedendir.

Çocuklardaki et büyümesi veya kemik eğrileri doğuştan olabileceği gibi sonradan da meydana gelebilmektedir. Sonradan kemik eğriliğinin oluşmasında ki neden genellikle düşmelerdir. Burun üzerine düşen çocuğun burnunda yamukluk oluşabilmektedir. On sekiz yaşından önce burun da ki eti almak veya burun eğriliğini düzeltmek amacıyla operasyon yapılamamaktadır. On sekiz yaşını tamamlayan bireylerde bu operasyonlar gerçekleştirilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar