ALERJİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Alerji ilaçları tablet halinde ağızdan alınabildiği gibi krem ya da sprey şeklinde de olabilir. Özellikle kronik bir alerjik reaksiyon gösterme durumunuz var ise solunum yolları için sprey şeklinde ilaçlar daha kısa sürede etki edip sizi rahatlatacaktır. Sprey şeklinde alerji ilaçları ise daha çok vücut dışından temas ile alerjiye sebep olan durumlarda cilt ve alerjen madde arasında bir katman oluşturup alerjik reaksiyonu ortadan kaldırır.
ALERJİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Anti histaminik maddeler alerjiyi takiben aksi uzman doktor tarafından önerilmedikçe tek doz olarak alınmalıdır. İlacı takiben alerji yapan durumdan uzaklaşılmalı ve 2 – 3 saat süreyle alerjik reaksiyonların geçmesi beklenmelidir. Reaksiyonlar geçmediği takdirde alerji yapan başka bilinmeyen bir etmen olması ihtimaline karşı doktora görünmeli, daha sonra tedaviye devam edilmelidir. Alerji ilaçlarının bilinen yan etkileri çok sık ve şiddetli görülmemekle birlikte orta derecede şöyledir; Baş ağrısı ve taşikardi (hızlı kalp atımı), hipotansiyon (yüksek tansiyon), uyku hali, yorgunluk hissi ve baş dönmesi, rahatsızlık durumu ve sinirlilik hali, uykusuzluk, bulanık görme, kulak çınlaması, bulantı kusma ve yemeğe karşı isteksizlik, diyare (ishal), sık idrar yapma isteği, idrara çıkarken zorlanma, burun tıkanıklığı, ışığa duyarlılık, ürtiker, ağız ve boğazda kuruluk, terleme olarak sayılabilir.

Doktorunuzun önerdiği tedavi krem yada ilaçlarla ile tedaviniz sağlanmaktadır. Doktor ilaç yada yüz alerji kremi vererek cildinizin rahatlamasında yardımcı olmaktadır. Alerji kremleri genellikle kortizon içeren ilaçlardır. Bazı kremlerin kullanırken dikkat edilecek hususları bulunmaktadır.

Krem Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir

•     Doktor tavsiyesine uygun olan ilacın kullanılması
•     Çocuklardan uzak tutmak
•     Kremi uygun sıcaklıkta tutmak

Alerjide Bitkisel Tedavi

Doktor tavsiyesine uygun olarak ilacın kullanma ve iyileşme görülmediği zaman ilacı kesmek  
Alerji kremi genellikle günde 2 yada 3 kere doktorunuzun tavsiyesine göre kullanılmalıdır. Kremlerin yanında doğal ürünlerle alerjinin etkenlerini sağlamanız mümkündür.  Doğal tedavi yolları ile alerjinin etkilerini azaltmak mümkündür.

Yeşilçay Tedavisi: Genellikle yüzde uygulanan tedavi yeşil çay tedavisidir. Yüzünüzdeki alerji sorunu için krem yerine kullanabileceğiniz doğal ürünlerle de alerji tedavinizi yapabilirsiniz. Sallama çay olarak yapılan çayı ılık olarak yüzünüze tatbik edebilirsiniz. Günde 2 fincan içerek rahatlatıcı etkisini de görebilirsiniz.

Patates Tedavisi: Patates nişasta içeren bir sebzedir. Patates nişastasını suyla karıştırarak cildinize sürebilirsiniz.

Elma üzüm sirkesi tedavisi: Sirke birçok şeye faydalı olduğu gibi alerji tedavisi içinde kullanılabilen en doğal ürünlerden biridir. Sirke ve karışımını yüzde uygulayarak yüzünüzü yıkayıp kaşıntıların azaldığını görebilirsiniz. Günlük olarak kullanabileceğiniz sirke çok fazla kalırsa yüzde tahrişe neden olduğundan fazla bekletilmemelidir. Alerji yüzde belirtilerini gösterdiğinde insanın psikolojisine etki etmekte ve günlük hayatına da etki etmektedir. Kullanılacak krem tedavisi düzenli olarak kullanılırsa  yüzde etki ederek iyileşme sağlamaktadır. Doktor gerekli testlerden sonra rahatlatan ve yüzdeki alerji için krem verilmektedir. Doktorun verdiği krem işe yaramazsa mutlaka bunu doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar