AKSEKİ NEREDEDİR? AKSEKİ GEZİLECEK YERLER?

Tarihteki ilk kullanılan adı eski Türkçede yüksek ulemalar diyarı anlamına gelen Marla olan daha sonra da Tekke Yörüklerinin bir kolundan adını alan Akseki zaman zaman Konya’ya olan yakınlığı ile karıştırılsa da Antalya’nın Toroslar eteğindeki şirin bir beldesidir. Bu sebeple hem Antalya’dan hem de Konya’dan bol bol ziyaretçi akınına uğramaktadır.
AKSEKİ NEREDEDİR? AKSEKİ GEZİLECEK YERLER?
Akseki Torosların eteğinde yer almasından kaynaklı sert bir iklime sahiptir. Bu oldukça sert iklim sayesinde Akseki’nin yerli yabancı turisti çekmesine sebep olan Kardelen çiçeklerinin bölgede uzun bir süre yaşamasına neden olmaktadır. Fakat son yıllarda kozmetikçilerin bu anlamdaki talebi nedeniyle yanlış toplamalar bu güzellik için ne yazık ki tehlike arz etmektedir. Bu yüzden bu güzelliği daha uzun yıllar görebilmemiz için yerel belediyenin bu konuda bir an önce önlem almasını diliyorum.

Akseki’ye son yıllarda kurulmuş olan yüksekokullar da yöreye ayrı bir hareketlilik sağlamaktadır. Tarihi Konya-Antalya ipek yolu üzerinde bulunan ilçenin halkı belki de bu sebeple ticari zekâlarıyla övünmeyi de ihmal etmezler. Yörenin bir başka doğal harikası da günümüzde ne yazık ki çok az kalmış olan bu sebeple bugün sit alanı ilan edilmiş olan Güzelsu köyünde doğanın bize sunduğu Sedir ağaçlarıdır. Artık ne yazık ki nadir bulunan Sedir ağaçlarının gölgesinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Bunların dışında yolunuz Akseki’ye düşmüşken, bir diğer görülmesi gereken yerde Kartallı mağaradır. Kartallı mağara dışında Türkiye’nin en derin mağarası olarak da geçen düdendik Mağarası da Akseki’ye yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında gelmektedir.

Eşsiz görünümdeki nilüfer çiçekleriyle sizi karşılayıp kendine hayran bıraktıracak olan Göktepe yaylası ve devamındaki dipsiz göl mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yerini alır.

Oraya ulaştığında nerede kalacağını düşünenlere şunu söyleyeyim konaklama anlamında da sıkıntı çekmeyeceğiniz yerlerden biri olan Akseki tüm bu saydığımız güzellikleri görmeniz için sizleri beklemekte.

Yorumlar

Popüler Yayınlar