YÜKSEK YAĞ ALIMININ RİSKİ?

Son zamanlarda özellikle fiziksel görünümün de öneminin gitgide artması sonucu kilo verme konusunda insanlar daha hızlı ve daha kolay çözüm arayışlarına gitmişlerdir. Bu talepler doğrultusunda uzmanların uzun yıllar yaptıkları araştırmalar sonucu bugün Liposuction (yağ aldırma) adıyla bilinen vücudun bazı bölgelerinde, spor ve diyet gibi zayıflamak için yapılan çalışmalara sonuç vermeyen yüksek düzeydeki yağ dokularının alınması ve vücudun daha iyi şekillendirilmesi için uzman kişiler tarafından yapılabilecek olan cerrahi bir yöntemdir.
YÜKSEK YAĞ ALIMININ RİSKİ?
Bu nedenle böyle bir işlem yaptırmadan önce gerçekten ciddi araştırmalar yapmak gerekir. Kafamıza göre bu işlemi yaptırmaya kalkmamalıyız. Üstelik bu işlem işinin ehli kişiler tarafından yapılmadığı takdirde ölümlere veya da ekstre istenmeyen ameliyatlara neden olabilir.

Liposuction (yağ aldırma) ameliyat mıdır?

İnsanların çoğunluğu yağ aldırmanın, özellikle son dönemlerde bazı popüler televizyon programları yüzünden, doktorun ofisine gitmek ve oradan çıkıp dönmek kadar basit olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden birçok kişi ameliyat olarak değerlendirmek istemeyip hafife alsa da Liposuction (liposakşın) çok küçük kesiklerle yapılan bir ameliyattır. Bilindiğinin aksine bir zayıflatma yöntemi değil şekillendirme yöntemidir. Cerrahların vücut üzerinde 3mm uzunluğundaki giriş noktalarından yapılan bu işlem sırasında yağ alımı yapılacak bölgenin genişliği çok önemlidir. Bir kez daha belirtmek isterim ki kesilen noktanın küçük olması bu işlemin ameliyat olduğu gerçeğini değiştirmez.

Riskli yönleri

Liposuction (liposakşın) sırasında yüksek yağ alımı risk oluşturur mu diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Elbette her ameliyatın olduğu gibi bu ameliyatında riskleri vardır. Dolayısıyla ile kişi dilediği sıklıkta ve miktarda yağ aldıramaz. Aldıracağımız yağ miktarı ve zamanlama tıbbi bir karardır ve plastik cerrahınızın bu konuda ki uyarısı çok önemlidir. Bu işlem yapılmadan önce kan değerlerimize bakılarak bu sonuçlar sonucunda alınabilecek maksimum yağ miktarı belirlenir. Bu miktar genel sağlık durumunuz, vücut yağ oranınız beden ölçüleriniz ve işlem sırasında karışan kan karışımı oranına göre kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Alınan yağ dokusu miktarı çok yüksek olmadığı takdir de risk oranı daha da azalır. Yüksek yağ alımı risk oranını arttırır. Genellikle 6 litre üstü alımlarda kan verilmesi gerekebilir. Bu miktarlar vücudun sıvı- elektrolit denilen sıvı dengesi üzerine olumsuz etki edip ölümlere dahi neden olabilir. Bu işlemin kesinlikle hastane koşullarında ve iyi bir plastik cerrah tarafından yapılması gerekmektedir. Önerilere kulak verip bu işlemi ondan sonra yaptırmanızı bir kez daha hatırlatır sağlık dolu yıllar dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar