VİZESİZ BALKAN ÜLKELERİ

Herkesin bir şekilde çalışıp yorulduğu yoğun iş temposunun getirdiği stres dolu hayat yüzünden zaman zaman artık hepimizin tükenmişlik hissi ile karşı karşıya kaldığı doğrudur. İster kış olsun ister yaz olsun herkesin dinlenmeye ihtiyaç duyduğu bir gerçektir.
VİZESİZ BALKAN ÜLKELERİ
Bu nedenle doğası ve tarihi güzellikleriyle hayran bırakan üstelik ülkemizin değer yargılarını da içinde bulunduran misafirperverlikleri ile bilinen balkan ülkelerine düzenlenen Balkan turlarını bu tatil planlarınıza sokmayı hiç düşündünüz mü? Aynı anda birçok ülke ve birçok şehir gezebilme fırsatı sunacağınız bu turlar sayesinde kısa zamanda farklı farklı kültürlere de tanıklık edebiliyorsunuz. Ailenizle, sevdiklerinizle birlikte ucuza tatil yapma şansını da yakalamış oluyorsunuz.

Vizesiz tatil,

Balkan ülkeleri son yıllarda özellikle turistik anlamdaki gezileri arttırmak için sadece Avrupalıları değil Türkleri de ülkelerine çekebilmek adına vize koşullarında değişiklik yaptılar. Böylece ön rezervasyon imkânları da başlamış olan vizesiz turlar sayesinde ilgide gitgide artmakta. Vize şartı olmadan uzun süre seyahat yapıp dolaşabileceğiniz bu turlar vizyonunuza da katkıda bulunmakta. Çok fazla çeşitliliğe sahip olan mutfaklarının tadına bakıp farklı lezzetler tatma imkânı da sunan bu ülkeleri gezme keyfini yaşamanın tam da zamanı. Adriyatik denizi ile Karadeniz arasında kalan bu ülkeler iklimsel anlamda da ülkemize çok yakın bir hava koşullarına sahip. Adriyatik denizinin tüm güzelliklerinden yararlanabileceğiniz ve yorgunluğunuzu unutabileceğiniz balkanlar keyifli bir tatil geçirme garantisini de giden herkese vermektedir.

Tüm bu şehirlerin odak noktası konumundaki Vardar ovası türküsüyle de kulaklarımızda yer eden Vardar nehrinin içinden aktığı Makedonya şehrini görme fırsatını da sunan Makedonya turları aynı zamanda ekonomik tur fırsatı sunmasıyla da misafirlerini bekliyor açıkçası. Tarihin izlerini bol miktarda görebileceğiniz ve yakın zamanda birçok insanın öldüğü bir savaşa tanıklık eden, Emir Kusturica’nın yönettiği Underground filmiyle de popülerliğini arttıran Bosna-Hersek’in başkenti Saray –Bosna balkanlardaki en popüler şehirlerden birisi. Savaşa rağmen tarihin izleri silinmeyen bu şehirde hem acıya hem de umuda tanıklık edeceğiniz Saraybosna turuna katılarak kendinize farklı bir pencere açabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar