UYUMLU BİR FİTNESS ÇALIŞMASI İÇİN ÖNEMLİ NOKTALAR?

İster profesyonel olarak isterse de amatör olarak hangi sporu yaparsanız yapın kişisel güç sınırınız formunuz ve sağlığınız için son derece önemlidir. Fitness veya vücut geliştirme eğitimleri alarak hayata olan bakış açınız olumlu anlamda değişecek böylece daha kaliteli bir yaşam sürme süreciniz başlayacaktır. Bugün artık bütün dünyada sporun insan sağlığı üzerinde ki olumlu etkileri tartışmasız kabul edilmektedir. Bu nedenle özellikle fitness ve vücut geliştirme çalışmaları dışında da tüm sporsal faaliyetler insanların öncelikle sağlığı sonrasında da bunun getirdiği sonuçlar sonucu mutlu olması için vazgeçemeyecekleri bir yaşam şeklini almıştır.
UYUMLU BİR FİTNESS ÇALIŞMASI İÇİN ÖNEMLİ NOKTALAR?
Çünkü herkes tabi ki bu konuda doktorların bu anlamda yaptığı bilinçlendirme çabaları sayesinde özellikle kalp ve damar hastalıkları ve ileri yaşlarda özellikle eklem dengesi sağlamak için spor yapması gerektiğini kesinlikle biliyor.

Kaliteli yaşam,

Son yıllarda neredeyse tüm spor salonlarında verilmekte olan fitness ve vücut geliştirme gibi sportif aktiviteler sadece dünyada değil ülkemizde de çok büyük ilgi görerek günden güne daha fazla sevilmekte ve bu anlamda da daha çok talep edilmektedirler. Kaliteli bir yaşam sürebilmek için sağlıklı olmak, kendini iyi ve zinde hissetmekle yakından ilgilidir. Bunu belki gençlik dönemlerinde gençliğin vermiş olduğu etkiyle pek anlayamayabiliriz. Fakat ileriki yaşlarda hele ki yaşlılıkta bu önem bir adım daha ileri giderek daha fazla önem taşımaya başlar. Ve bu noktada uyumlu bir fitnes çalışmasının önemli noktaları daha da ortaya çıkar.

İleri yaşlarda fitness,

Fitness erkekler ve bayanlarda farklı farklı uygulanan 3 aşamadan oluşan altı farklı programdan oluşur. Bu programları zayıflama, dönüşüm ve geliştirme seviyeleri olarak adlandırabiliriz. Bu seviyeleri belirli aralıklarla belirli bir uyum çerçevesinde aşama aşama atlamak uyumlu bir fitnes çalışmasının önemli noktalarındandır. Tabi bu durum yaşlılıkta yapılan egzersiz çalışmalarını konusunda da belli başlı kuralları vardır. Yaşlılıkta spor yapmak kişinin kendini daha zinde hissederek daha güçlü ve güvende hissetmesi sonucu daha mutlu olmalarını sağlar. Bu yaşta yapılan hareketlerin genel amacı koordinasyon, hareketlilik ve dayanıklılık ve kuvvet arttırmaya yönelik çalışmalardan oluşur. Ama atlanmaması gereken diğer bir noktada özellikle ileri yaşlarda fitness başlamadan önce mutlaka bir doktora danışmalı ve uyumlu bir fitness programı için önemli noktaları ona da danışıp karar vermek gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar