TATİLE ÇIKARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planları da hız kazanmaya başladı diye düşünmekteyim. Hatta bazılarınız belki de çoktan gideceğiniz yeri bile belirlediniz. Peki, bu tatilin keyfini doyasıya yaşamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini hiç düşündünüz mü? Güzel ve rahat bir tatil geçirmek istiyorsanız bana göre yazımı okuyup yapmanız gerekenlere bir göz atın derim emin olun çok faydasını göreceksiniz benden söylemesi.
TATİLE ÇIKARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Tatil hepimiz için bütün yıl çalıştıktan sonra gezip dinlenebileceğimiz bir nevi kendimizi yenileyeceğimiz bir noktadır. O nedenle bir takım şeylere dikkat etmezsek tatilde bırakın yenilenmeyi burnumuzdan da gelebilir. Bu yüzden tatile çıkmadan önce yapacaklarınızı sizler için sıraladık,

Yapılacaklar,

1)    Öncelikle nereye tatile gideceğinizi iyi planlayın ve gittiğiniz yer hakkında bilgi edinin. Gidilmesi tavsiye edilenler yerleri bütçenize uygun konaklama alanlarını restoranları kısaca da olsa araştırın.

2)    Gideceğiniz yere ve tarihe karar verdiyseniz gideceğiniz ulaşım aracını belirleyin. Uçak veya otobüsle gidecekseniz gitmeden önce biletlerinizi gidiş ve dönüş olarak ayarlayın.

3)    Kimlik, pasaport ve ehliyet gibi önemli belgelerinizi yanınıza almayı unutmayın.

4)    Evinizde taşınabilir değerli eşya bırakmayın. Ya da güvenli bir yere kaldırın.

5)    Tatil dönüşü rahat etmek adına evinizi düzenli ve temiz bırakmaya gayret edin. Dönüşte bulacağınız pis bir ev tatil sonrası tüm keyfinizi kaçırmanıza neden olabilir. 6)    Yine tatile çıkmadan önce fazla alışverişten kaçının boşu boşuna sonradan dolapta bozulmuş kokmuş yiyeceklerle karşılaşmayın.

7)    Evden çıkarken doğalgazı ve suyu vanalarından kapatın, kapıları kontrol edin. Elektrik düğmelerinin açık kalmadığından emin olun.

8)    Evcil hayvanınız veya çiçekleriniz var ise onlarla ilgilenmesi için mutlaka bir yakınınızdan destek alın.

9)    Bavul hazırlamayı asla son güne bırakmayın. Yanınıza alacakları mutlaka önceden belirleyin. Bu sayede ne gereksiz eşya alırsınız ya da almanız gereken bir eşyayı unutmaktan kurtulursunuz. Ve tatilde alacaklarınıza yer kalması için azda olsa bavulda yer bırakın. Ve hiç beklemediğiniz bir gece randevusu için joker kıyafet bulundurmayı unutmayın.

10)     Yanınıza kişisel temizlik ve bakım malzemelerini almayı unutmayın.

11)     Yanınızda mutlaka her ihtimale karşın nakit para alın. Unutmayın sahil özellikle sahil kenarlarında kart geçmeyebilir. Bu arada aldığınız paranın hepsini aynı yere koymaktan da kaçının ne olur olmaz en azından biri kaybolursa diğeriyle idare etme şansınız olsun.

12)    Son olarak çocuğu olanlar çocuklarının oyalanacağı sevdikleri bir veya birkaç oyuncağı yanlarına almayı unutmasınlar. Yine çocuklarınız için ufak atıştırmalıklarda emin olun o an sizi strese girmekten kurtarabilir.

Tavsiyelerimizin işinize yarayacağını umut eder. Şimdiden iyi bir tatil geçirmenizi dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar