SAÇ NASIL UZAR?

Saç nasıl uzar? Bu soru kadınlar tarafından yıllardır sorulan güzelliğe ilişkin soruların başında gelir. Çünkü, saç bir kadın için vazgeçemeyeceği bir güzellik simgesidir. Kötü saçlar kendimizi kötü ve çirkin hissetmemize neden olurlar. Tam tersi şekilde ışıl ışıl parlayan, cap canlı sağlıklı görünen saçlar ise kendimizi daha güzel hissetmemizi sağlar. Buda özgüvenimizi de arttıran sebeplerdendir.

Böylece etrafımıza ışığımızla neşede saçarız. Güzellik aslında genel anlamda bir bütündür. Ama tabi güzel bir cilt ve dediğimiz gibi güzel görünen bakımlı saçlar bu bütünün bel kemiği noktasındadır.

Hele ki uzun saçların ayrı bir hava kattığı tartışmasızdır. Adeta kadınlığın simgesi noktasındadır. Bu yüzden siz sevgili kadınlar için bunu biraz araştırıp kısaca paylaşmak istedik.
SAÇ NASIL UZAR?

Peki saç nasıl uzar,

Günümüz koşullarında ne yazık ki günden güne kirlenen hava, aldığımız gıdalardaki katkı maddeleri yüzünden yetersiz beslenme yaşamamız, yoğun ve sürekli koşturma halinde geçirdiğimiz iş ve şehir yaşantısının yarattığı stres. Ayrıca her geçen daha da artarak hayatımıza giren kimyasal saç temizleyiciler, saç düzleştiriciler vb. ürünler ne yazık ki doğal haline bırakarak bakımlı ve uzun saçlara kavuşmamızı engeller. Peki, bu olumsuz şartlarda saç nasıl uzar diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Bunun için saçımıza özel bakımlar uygulamamız gerekmektedir. Yani güzel saçlara kavuşmak için biraz olsun çaba sarf etmek şart.

Basit çözümlerle sağlıklı saçlar,

Öncelikle aklınıza şunu sokun güzel saçlar için illaki pahalı maskelere gerek yok. Her evde bulunan ürünlerden yapacağınız doğal maskeler le o herkesi kendinize hayran bırakacağınız sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Aşağıda sizin için kısaca bahsedeceğimiz maskelerden birini seçip uyguladığınız takdir de hayallerinize kavuşmak sizin elinizde.     İlk önerimiz sürekli evlerinizde bulunan yumurtanın mucizesine inanmakla işe başlayabilirsiniz. Evde hepinizin müthiş tatlılar yaptığına eminim hani o yumurtanın sarısını kullanıp beyazını attıklarınızdan. İşte artık o tatlılar yapılırken yumurtanın akı da saçlarımıza yapacağımız maske için bir tarafa ayrılacak. Ve tatlı işi bitince güzelce saçlara sürülüp saçlar streç filmle sarılıp birkaç saat bekletilecek. Dilerseniz ılık zeytinyağı ile karıştırarak uygularsanız daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

    İkinci basit yöntemde yine evinizde elinizin altında olan patates ’den geliyor size. Patatesleri haşladıktan sonra soğumasını bekleyip bunu durulama suyunuza koyarak saçlarınızı besleyebilirsiniz.

    Durulama suyuna damlatılan birkaç damla elma sirkesi de saçların parlak görünmesini sağlayan basit yöntemler arasındadır. Ama kokusuna dikkat demekte fayda var. Bunu yaparken yıkanıp dışarı çıkmamak da fayda var. Ayrıca portakal yağını da sirke ile suya dökerek kokuyu hafifletebilirsiniz.

    Son olarak da sadece saçlarınız için değil tüm vücudunuz için günde en az 1,5-2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

Kısaca sunduğumuz bu basit ve pratik çözümlerin tabi ki tek seferde çözüme ulaştırması mümkün değildir. Ama birazcık sabır ve düzenlilikle istediğiniz saçlara kavuşabilirsiniz. Umarım yazdıklarımla saç nasıl uzar sorunuza biraz olsun bir çözüm sunabilmişimdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar