Lazer Epilasyon ve Etkileri

Lazer Epilasyon İstanbul, kliniklerinde, hastanelerde ve özel muayenehanelerde uzman hekimlerin gözetiminde yapılmakta olan oldukça etkili ve en önemlisi de kalıcı bir medikal uygulamadır.
Lazer Epilasyon ve Etkileri
İşlemin nasıl etki ettiğinden de bahsedecek olursak, Lazer epilasyon uygulaması kıl köklerindeki melanin ismi verilen renkli pigmenti tanır, ısı enerjisine dönüştürür ve kıl kökünü tahrip ederek uygulamanın etkisini zaman içerisinde gösterir. Lazer epilasyon zararları var mıdır? Lazer epilasyon İstanbul ve diğer birçok illerde her zaman üstüne basarak söz edildiği gibi uzmanların kontrolünde yapılması gereken aslında yan etkileri olmayan ancak doğru ellerde yapılmadığında uygulamayı yapan kişinin hataları nedeni ile oldukça zarar verebilecek dikkat gerektiren bir medikal işlemdir.

Bunun haricinde sağlık ve cilt anlamında kesinlikle zararı olan bir işlem değildir. Ancak kalp pili olan kişilerde, sara hastalarında, cilt kanseri vb.

Özel durum öyküsü olan kişilerde uygulanmaması gerekmektedir. Erkek Lazer Epilasyon*uygulaması nasıl yapılır? Erkek lazer epilasyon uygulamasında, kadınlara yapılan işlemin birebir aynısı uygulanmaktadır. Öncelikle uygulama yapılacak olan alan temizlenir ve daha sonrasında temizlenen alanda varsa uzun tüyler kısaltılır, daha sonrasında ise lazer enerjisi cilde herhangi bir zarar vermeden sadece kıl folikülündeki pigment tarafından emilmektedir.

Saniyeden çok daha kısa sürede kıl folikülleri etkisiz hale getirilmekle birlikte, bölgenin genişliğine bağlı olarak uygulama toplamda yarım saat gibi bir sürede tamamlanabilmektedir. Erkeklerde hangi bölgelere işlem yapılır? Erkek lazer epilasyon uygulamalarında genellikle tercih edilen alanların başında göğüs, omuzlar ve sırt bölgeleri gelmektedir.

Tercih edilen bu bölgeler alan genişliği ve tüylerin yoğunluğu nedeni ile biraz daha uzun sürebilmektedir. Ancak son teknoloji olan buzlazer sayesinde bu süre diğer cihazlara göre neredeyse yarı yarıya azalma sağlamıştır. Bu alanların haricinde tercih edilen diğer bölgeler ise, ense, yanak üstü, koltuk altı ve bacaklardır. Bacak Lazer Epilasyon*uygulaması da yine aslında alan genişliği ve tüylerin en yoğun olduğu bölgelerden biri olması sebebi ile 1 saat kadar süren bir seans süresine sahiptir.

Ancak erkeklerde bacak lazer epilasyon uygulaması, kadınlara oranla çok daha kısa seanslarda netice vermektedir. Erkeklerde bacak epilasyon kaç seans sürmektedir? Uygulama genellikle kadınlarda 6-8 seans arasında değişkenlik göstermekle birlikte, erkeklerde bu süre 5 seansa kadar düşme sağlayabilmektedir. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri de erkeklerin kıl köklerinin daha koyu ve sert olmasıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar