İDEAL VÜCUT AĞIRLIĞININ HESAPLAMA FORMÜLÜ?

Son yıllarda zayıf insan daha güzeldir anlayışının getirdiği etkilerle bu anlamda birçok hesaplama yöntemi de gelişmiştir. Aynı zamanda her insanda farklılıklar gösteren ideal kilo kavramı ortaya çıkmıştır. Uzmanlar uzun ve sağlıklı yaşamanın en büyük şartlarından birinin ideal kiloyu korumaktan geçtiğini savunurlar. Çünkü; aşırı kilo gibi aşırı zayıflık da birçok sağlık sorununu beraberinde getirmektedir. Hele ki 35-40 yaşlarından sonra kilomuzu normal seviyede tutmak sağlık sorunlarını engellemek için oldukça büyük önem taşımaktadır. Boy kilo endeksi olarak adlandırılan formüle ilave olarak bel bölgesi ölçümü de kilo miktarını hesaplamada önemli kabul ediliyor.
İDEAL VÜCUT AĞIRLIĞININ HESAPLAMA FORMÜLÜ?
Önceleri yağ dokusu basit bir depolama şekli olarak görülürken günümüzde yağ dokusunun hormonla ve kimyasal maddeler salgıladığı tüm vücut sistemini etkilediği ortaya çıkmıştır. Bu salgılar vücudumuzdaki yağ oranının artmasına neden oluyor, yani başka bir deyişle iştahımızı arttırıp ve doyma hissimizi geciktiriyor. Yağ dokusunun vücudumuzun hangi bölgesinde toplandığı da bu hesaplamaları yaparken çok önemli. Basende ve Kalçalarda toplanan yağ daha az tehlikeli kabul edilirken, karın veya göbek bölgesinde bulunan yağın çok daha riskli olduğu kabul ediliyor.

Kilo fazlalığının özellikle kalp ve damar hastalıklarını arttırdığı bu nedenle son yıllarda artan kalp krizi oranının bu nedenle arttığı söyleniyor. İdeal vücut ağırlığı hesaplaması kadın ve erkeğe göre değişkenlik gösteriyor. Çünkü , yetişkin bir kadında bel çevresi 80 cm ve altında iken, yetişkin bir erkekte ise bel çevresi 94 cm ve altında olduğunda normal kabul ediliyor.

Eğer ki bel çevreniz bu değerlerin üstünde ise risk taşıdığınız kabul ediliyor. İdeal kilo hesaplama,

İdeal vücut ağırlığı nasıl hesaplanır? 

İdeal kilo yaş, boy ve cinsiyete göre hatta kemik yoğunluğunuza göre farklılar gösterir. Bazı sağlık uzmanlarına göre ideal kilo Vücut kitle endeksini kullanırken bazıları bu formülün vücuttaki kas kütlesini hesaba katmadığını söyleyerek bel-kalça oranlaması ile yapılan analizin daha doğru olduğunu savunmaktadır. Yine de bu durum boy kilo oranlamasının bu anlamda daha popüler olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Kısaca ideal vücut ağırlığı hesaplaması boy uzunluğunun karesinin vücut ağırlığına bölünmesiyle bulunur. Bunun için internet üzerinden oluşturulan birçok hesaplama yönteminden de yararlanabilirsiniz. Unutmayın ki önemli olan ideal kilonuzu bulup onu koruyabilmektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar