GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Yaz gelmesiyle birlikte hepimiz akın akın denize koşturuyoruz. Deniz güzel güneş harika ama işte denizde geçirilen bu güzel günün ardından bazen istemeden de olsa güneş yanıklarıyla karşı karşıya kalırız. İşte bu sorunu yaşayanlar için çözüm olabilecek pratik çözümleri sizlerle paylaşmak istedim.
GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?
Güneş yanığına evdeki malzemelerden pratik çözümler,

YOĞURT: Aslında bu yöntemi belki de uygulamayan yoktur. Hatta bazılarınız koca karı yöntemi diye düşünüp gülüyor bile olabilirsiniz. Ama emin olun yoğurt cildin yatışmasını ve soğumasını sağlar. Bu sayede rahatlamaya neden olur. En etkili uygulama için yağsız yoğurdu sürdükten sonra üç-dört dakika bekledikten sonra ılık suyla durulamanız yeterli olacaktır.

ZEYTİNYAĞI: Neredeyse her derde deva zeytinyağının iyileştirici gücü burada da karşımıza çıkıyor. Güneş yanığından dolayı kuruyan ve gerilen cildimize zeytinyağını sürüp üzerine sıcak su ile ıslattığınız havluyu koyup tamamen soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Havlu soğuduktan sonra cildinizi hafifçe silebilirsiniz.

ALOE VERA JELİ: Sadece güneş yanığında değil diğer yanık tedavisinde de oldukça etkili olan aloe vera jeli yanan bölgeye sürüldüğünde cildi yumuşatıp temizlenmesini sağlamaktadır. Aloe vera jelini güneşten etkilenen bölgenize avuç içinizle iyice yedirin ve emmesini bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. YULAF EZMESİ: Güneşten yanan cildinize iyi gelen diğer bir seçenekte yulaf ezmesidir. Bunun için yarım bardak yulaf ezmesini bir bardak kaynar suyla karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan karışımı güneşten yanan cildinizin üzerine yavaş yavaş dairesel hareketlerle sürüyoruz. Sürdükten sonra üç dört dakika kadar bekletip soğuk suyla güzelce duruluyoruz.

Bunların dışında güneş yanığına karşı yapılabilecekler,

    Sık sık kendinizi serinletmenize yardımcı olacak duşlar alın. Fakat bu esnada özellikle vücudunuz su toplamışsa tazyikli sudan kaçının bu yanık olan bölgenin patlayıp daha çok tahriş olmasına neden olabilmektedir. Ayrıca sabun, duş jelleri gibi maddelerden de kaçının. Bunlar sizi daha çok rahatsız edebilir.

    Duş dışında serin bezlerle kompres de yapabilirsiniz.

    Bol, rahat ve pamuksu kıyafetler giyin.

    Güneş yanıklarının sebep olduğu diğer bir durumda baş ağrısıdır. Bunun için serin ve sesiz bir odada uyumak size iyi gelecektir. Baş ağrısının diğer bir nedeni de vücudunuzun susuz kalmasından kaynaklanabilmektedir. Bu yüzden daha fazla sıvı tüketmeye özen gösterin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar