GELİŞİM AŞAMASINDAKİ SAÇ KAYBI TEDAVİLERİ

Saçlar bir kişinin görüntüsündeki en belirleyici noktadır. Bu nedenle de görünüşüne önem veren kadınlar ve erkekler için saçları çok önemlidir. Zaten aslına bakarsanız bazılarımız itiraf etmek den kaçınıp benim için önemli değil tarzında söylemlerde bulunsalar da bu söylemler gerçeği çok da yansıtmaz. Konunun uzmanlarının temel güdülerimizin içine aldığı beğenilme duygusu insan hayatı için düşünüldüğünden de çok daha önemlidir. Bugün özgüven eksikliğinin bir nedeni de kişinin kendisini beğenmemesinden kaynaklandığını hatırlatmak isterim. Bu da bakımlı ve güzel görünen saçların düşündüğümüzden daha da önemli olduğunun da göstergesidir. Lafın özü yalnızca güzellik için değil kendini daha iyi hissetmek için de güzel görünen saçlara ihtiyaç duyarız.
GELİŞİM AŞAMASINDAKİ SAÇ KAYBI TEDAVİLERİ
Saç kaybı veya kellik olarak adlandırılan bu durum aslında uzun yıllardır genel anlamda erkeklerin yaşadığı bir sorundu. Hatta neredeyse kel kalmamak bir erkek için mucizevi sayıla bilecek bir durumdu. Ne yazık ki günün şartlarında özellikle yoğun stres altında sürdürülen yaşam ve bunun gibi birçok sebepten ötürü saç kaybı yani kellik kadınlarda yoğun bir şekilde görülmeye başladı. Bunun kadınları daha çok etkilediğini söylemeye bile gerek olmadığını belirtmek her halde yanlış olmaz. Peki, bu sorunla nasıl baş edeceğiniz. Uzmanlar elbette bu konuda derin araştırmalar içerisindedir. Peki, nedir bu gelişim aşamasındaki saç kaybı tedavileri? Asıl sorulması gereken doğru soru da kesinlikle budur.

Saç kaybı tedavi yöntemleri,

Günümüzde saç kaybı tedavisinde uzun ve yorucu çalışmalar yapan bilim adamları uygulamayı düşündükleri tedavi yöntemini birçok aşamadan geçirerek, deneyler yaparak insanlığın hizmetine sunmak için uğraşıp duruyorlar. Gelişim aşamasındaki saç kaybı tedavisinde ki yeni uygulamalardan bir kısmı, mevcut saçın klonlaması işlemi, saç foliküllerinden saç çıkması için yapılan gen tedavisi ve kadınlara yönelik özel olarak geliştirilen ilaçlardır. Bu ilaçlardan biride henüz üretim sürecinde olan fakat kısa zamanda eczane raflarında göreceğimiz Propecia isimli ilaçta kelliğin tedavisi ve önlenmesi konusunda kesinlikle gelişim aşamasındaki saç kaybı tedavisinde bir çığır açacağı şimdiden iddia ediliyor.30 Ocak 1998 tarihinde “Science” adlı bir derginin Newyork’da ki Ünlü Kolombiya üniversitesindeki tıp merkezinde yaptığı çalışmalar esnasında Dr. Angela Chris-tiano nun saç kaybı ile ilgili ilk insan genini bulduğunu açıklamasıyla bütün gözler bu noktaya çevrilir.

Bu keşif hem genel anlamda yaygın olan ekmeklerdeki kelliğe hem de farklı nedenlerde ortaya çıkan kellikle mücadele konusunda büyük bir adım olmuştur. Gelişim aşamasındaki saç kaybı tedavilerinden bir diğeri olan sac foliküllerinden saç çıkması işlemi de kanser konusunda yapılan araştırmalar sonucu yapılan bir deneyde tesadüfen saç çıktığına tanık oldular. Bunun içinde konunun uzmanları artık elimizde bir silah var ve bize düşen bu silahı en etkin hale getirmek olduğunu savunuyorlar. Bize düşende elbette ki bu konuda ki gelişmeleri takip etmeye devam etmektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar