DONALD TRUMP KİMDİR?

Bugün sadece ülkemizde değil dünyada da seçilmesinin üstünden aylar geçmesine rağmen hala gündemden düşmeyen Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni devlet başkanı Donald Trump kimdir? Sorusuna kısaca yanıt arayacağız.

DONALD TRUMP KİMDİR?

Donald Trump, 14.Haziran.1946 senesinde iş adamı olan babası Frederick ve Annesi Mary Macleod Trump’ın beş çocuğundan ikincisi olarak New York şehrinin Queens ilçesinde dünyaya gelmiştir. Alman asıllı bir aileden gelen Trump geçmişinden ve atalarından gurur duyduğunu daima ifade etmiştir.
DONALD TRUMP KİMDİR?
Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi alan Donald Trump iş hayatına ilk olarak Üniversite yıllarında babasının yanında onun inşaat ve emlak firmasında çalışarak başlamıştır. Ve henüz çok genç yaşta başladığı bu iş tecrübesi ona ileriki yıllarda açacağı oteller, golf sahaları ve benzer birçok yapının önünü açmıştır.

ABD’li iş adamı, yönetici, girişimci ve yazar olan Donald Trump ilk önemli işini 1973 yılında New York’un tam ortasına 18 kattan oluşan 290 daireli bir gökdelen inşa ederek başlamıştır. Hatta bu ilk yatırımda devletten hem ucuz arsa hem de bunun yanı sıra vergi indirimi de alarak yıllar sonra seçimlere malzeme bile olacaktı.

Trump’ın tartışmalı diğer bir yönü de şirketlerinin sık sık iflasını açıklamasıdır. Bu konuda şaibeler olduğu düşünülse de hukuksuzluk yapıldığına dair bir kanıt bulunmamıştır.

Donald Trump’ın yine çok konuşulan konularından biride yaptığı evlilikleridir. İlk evliliğini 1977 yılında yapan ve bu evlilikten üç çocuğu olan Trump daha sonra eşini aldatmasıyla gündeme gelmiş ve 1990 yılında eşinden ayrıldıktan sonra aldatmalara konu olan aynı zamanda kızının annesi ile 1993 yılında evlenmiş fakat bu evlilikte sadece altı yıl sürmüştür. Bu evliliğin ardından 2005 yılında yeni first Lady Melania Knaussla evlenmiştir. Trump organizasyonunun başkanı olan Donald Trump aynı zamanda dünyanın sayılı zenginlerinin arasındadır. 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan ünlü reality show The Apprentice'de yer almasının onun tanınmasında çok büyük önemi olmuştur.

2015 yılında seçimlerde aday olarak herkesi şaşırtan Trump’ın en büyük vaadi vergi konusunda indirimdir. Bunun dışında İslam karşıtı ve ırkçı söylemleri de büyük bir etki yaratmıştır. Özellikle Suriyelileri ülkelerine geri göndereceği ve İşidi yok edeceğine dair söylemlerde dikkat çekmiştir.
Seçim öncesi yapılan ön araştırmalarda Hillary Clinton’un arkasında kalıyor gibi görünse de gerçek seçimlerde bu durum tam tersi olmuş ve seçimleri kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nin 45.başkanı olmuştur. Ve başkanlığı konusunda nasıl davranacağı tüm dünyada merak uyandırmaya devam etmektedir.

Aynı zamanda bir yazar olan Trump Trump: How to Get Rich ve Trump: The Art of the Deal gibi birçok kitap yazmıştır.

Yazdığı tüm kitapları belirtecek olursak,

Trump: The Art of the Deal,
Trump: The Art of Survival,
Trump: The Art of the Comeback,
Trump: Surviving at the Top,
Trump: How to Get Rich,
The Way to the Top: The Best Business Advice I Ever Received,
Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life,
Trump: The Best Golf Advice I Ever Received,
Why We Want You to be Rich: Two Men - One Message,
Trump: 101 The Way to Success.

Yorumlar

Popüler Yayınlar