AKYAKA NERDEDİR? AKYAKADA NELER YAPILIR?

Herkesin tatil planlarını yaptığı ya da yapmaya başladığı şu günlerde tatil için en güzel yerlerden birisi olan Akyaka’dan bahsetmek istiyorum bugün sizlere. Belki de bir kısmınız zaten bu sıcak ilçeyi tatil planınıza dâhil ettiniz ama Akyaka’da nereler gezilir, ne yapmak gerekir bilmiyorsunuz. İşte bugün ki yazımız tam sizin için yazılmış diyebilirim.
AKYAKA NERDEDİR? AKYAKADA NELER YAPILIR?
Akyaka’yı merak edenler okumaya devam edin. Akyaka, tatil beldeleriyle ünlü Muğla ilinin Gökova körfezinin doğu ucunda yer alan önemli bir turizm merkezidir. Marmaris ile Muğla arasında kalan Akyaka özellikle yaz aylarının uğrak yerleri arasındadır. Akyaka da yapılacaklar denilince ilk akla gelen üç şey vardır. Bunlar,

• Mavi bayraklı denizi,
• Azmak adı verilen deresi,
• Evleri,

Muğla’nın diğer ilçelerinin olduğu gibi tahmin edeceğiniz gibi muhteşem bir denize sahiptir. Özellikle İlçe merkezinden yürüyerek veya dolmuşlarla gidebileceğiniz Çınar koyu en önemli koylarından birisidir. Akyaka küçük bir yer olsa da sörf, yelken imkânı, gezinti tekneleri vb. gibi kısaca aradığınız her şeyi bu dar alana sığdırmış olduğundan emin olabilirsiniz. Akyaka’ya gitmişken mutlaka yapılması gerekenlerden biride tekne turu yapmaktır. Tekne turu yapmak içinde iki seçeneğiniz var yazımızın başında da bahsettiğimiz azmak (denizle derenin buluştuğu noktaya verilen addır. Ki bölgede asla dere lafını duymazsınız)turuna çıkmak. Diğeri ise gezi tekneleriyle bölgenin en güzel koylarını, ilginç kumuyla ünlü Sedir (Klepotra) adasını, Akbük ve öreni de görüp aynı zamanda o eşsiz denize girme şansını da yakalayabileceğiniz küçük bir mavi yolculuktur.

Bunların dışında görülmeye değer Akyaka evlerine değinmek istiyorum. Ama evleri diyorum diye sakın aklınıza evleriyle ünlü ilçemiz olan Safranbolu’nun evlerine benzer evleri getirmeyin. Buradaki iki katlı ahşap balkonlu evlerin özelliği tarihi olmaları değil, yanlarından geçerken ve bahçeli sokaklarında yürürken burnunuza gelen çiçek kokuları ile gözünüze takılan renk renk çiçekleridir. Hiçbir zaman bozulmasını istemeyeceğiniz Muğla’nın bu şirin beldesi mutlaka en kısa sürede seyahat rotanıza eklemeniz gereken yerlerden birisidir.

Bu arada şunu belirtmek de fayda var Akyaka Muğla’nın diğer tatil beldeleri olan Fethiye, Marmaris ve Datça’ ya da ulaşım oldukça kolaydır. Gidenlere ve gidecek olanlara şimdiden iyi tatiller.

Yorumlar

Popüler Yayınlar