AKÇAKOCA GEZİLECEK YERLER

Karadeniz’in batısında Düzce iline bağlı bir ilçe olan Akçakoca tarihsel süreç içerisinde birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Adını Osmanlı İmparatorluğu dönemin de Osman Gazinin silah arkadaşı olan Akçakoca Beyden almıştır.
AKÇAKOCA GEZİLECEK YERLER
Akçakoca da gezilecek yerleri saymakla bitiremeyiz. Ziyaretçilerin ve Bölge’de yaşayanların en çok ilgisini çeken Kestane, Kayın, Ihlamur, Meşe, Çınar Ağaçlarından oluşan bitki örtüsü sayesinde Çınar Caddesidir.

Buranın dışında gezilecek yerleri başlıklar halinde sıralayacak olursak,

•    Kuru göl Kanyonu: Adını kuru göl köyünden alan kanyon ilçeye 14 km uzaklıktadır. Oldukça yüksekte olan ve içinde bir şelale bulunan kanyona özellikle yaz aylarında gitmenizi ve bölgede yapılan doğa yürüyüşlerine katılmanızı tavsiye ederiz. •    Hemşin Camii: 150 yıllık tarihi geçmişiyle bizi karşılayan camii Akçakoca’nın en eski tarihi ibadethanelerden birisidir. Alt tarafı beton üstü ahşaptan oluşan camii bu anlamdaki ilginç mimarisiyle de göz doldurmakta.

•    Aktaş Şelalesi: İlçeye 11 km uzaklıkta olan şelale zengin bitki örtüsüne sahip olan suyu 50 metre yukarıdan akan şelale güzelliği ile Foto safari ve Trekking gibi sporlarla ilgilenenlere ev sahipliği yapmaktadır.

•    Fakıllı Mağarası: Astım hastalığına iyi geldiği söylendiği için bu anlamda da çok fazla turist çeken 1012 metre uzunluğundaki mağaranın yalnızca 350 metresi gezilmesine rağmen mutlaka görmekte yarar vardır.

•    Ceneviz Kalesi: 4.haçlı seferi esnasında bölgeye gelip zapt eden Latin haçlı ordusu tarafından inşa edilen kale Akçakoca’ya 3 km uzaklıktadır. Denizden oldukça yukarıda olan ve bu sayede kaleye çıkanlara muhteşem manzarasıyla eşsiz bir manzara keyfi sunan kaleyi de görüp Akçakoca gezimizi noktalayarak hafızalarımıza muhteşem hatıralar ekleyerek Akçakoca’dan ayrılabiliriz.
Gidenlere şimdiden iyi gezmeler diliyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar