UYGUN BİR FİTNESS PROĞRAMI NASIL OLMALIDIR?

Fitness ülkemizde vücut geliştirme sporu ile karıştırılsa da kısaca sağlıklı olmak, formda kalmak olarak tabir edilir. Son yılların değişen hem güzellik hem sağlık anlayışından dolayı artık hemen hemen herkes kilo almamak ve ideal kilosunu korumak için spor salonlarına gidip düzenli olarak spor yaparlar. Bugün artık her salonda bulunan spor hocalarının kişilerin kilolarına yaşlarına ve boylarına göre onlara uygun bir fitness programı ile çalışıp formda kalmalarını ve ya istedikleri kiloya ulaşmalarını sağlamaktadırlar.
UYGUN BİR FİTNESS PROĞRAMI NASIL OLMALIDIR?
Burada iki unsur büyük önem taşımaktadır. Öncelikle doğru fitness programının verilmesi ikinci olarak da bu programı doğru şekilde uygulamaktır. Eğer birinden biri yanlış yapılırsa istenildiği sonuçlar elde edilemeyeceği gibi aksine daha çok kilo alıp veya kilo vermemizi de sağlayabilir.

Fitness nedir?

Sağlıklı bir yaşam için tercih edilen Fitness . Fitness egzersizleri koşma, pedal çevirme, yavaş tempo yürüyüş vb. gibi birçok egzersiz hareketlerinden oluşmaktadır. Daha öncede belirttiğimiz gibi karıştırılmasına rağmen bir vücut geliştirme sporu olmadığı için daha hafif spor aktivitelerinden oluşmaktadır. Fitness bütün vücudun tek tek çalışıp sıkılaşıp güçlenmesini sağlar. Formda kalma programı kişinin yaş ve fiziksel özelliklerine göre farklılık gösterir. Fitness vücudu gelişmek için değil sağlık için yapılır ve kasların büyümesi yerine sıkılaşmayı ve istediğimiz o güzel görünüme sahip olmamamızı sağlar. Bütün spor dallarında olduğu gibi fitness de uygun bir fitness programıyla metabolizmayı hızlandırarak kendimizi daha zinde hissetmemizi sağlar.

Fitnes programı

Öncelikle uygun bir fitness programına başlamadan önce amacımızı doğru olarak belirlememiz çok önemlidir. Çünkü hem erkekler hem de kadınlar için uygulanan 3 er ayrı programdan oluşan toplam altı farklı program vardır. Bu programlarda kendi aralarında başlangıç, orta ve ileri seviye olmak üzere 3’ e ayrılır. Bu seviyeleri zayıflama, dönüşüm ve geliştirme olarak da adlandırabiliriz.

Hareketlerin bu seviyelere göre değişkenlik gösterir. Seçerken konunun uzmanı olan kişilerden destek almamız son derece önemli. Kısaca bu programları açmak isterseniz ilk program olan zayıflama programında adından da anlaşılacağı gibi amaç zayıflamaktır. Bunun için sadece fitness yapmak yeterli değildir. Aynı zamanda yediğimiz besinlerinde burada önemi çok büyüktür. İkinci program olan orta seviye zayıflama programında hareketlerimizi biraz daha arttırarak ve ya ilave hareketler ekleyerek metabolizmanın biraz daha hızlandırarak kilo vermeye devam etmek amaçlanır. Son seviyede hareketleri hem daha da artırıp hem de yeni hareketler eklenerek daha fit bir görünüme kavuşmak amaçlanır. Umarım anlattıklarımla uygun bir fitness programı nasıl olmalıdır sorusuna az çok bir cevap verebilmişimdir. Sağlıklı zayıflamalar diliyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar