KADINLAR NEDEN KASLANMAYA İHTİYAÇ DUYAR?

Kadınlar neden spor yapmalıdır ya da yaparlar. Öncelikle her şeyden önce şunu kabul etmemiz gerekir ki, bayanların vücudu metabolizmaları yüzünden erkeklere göre yağlanmaya daha müsaittir. Bu elbette ki bir problem değil tamamen hormonlarla ilgili bir durumdur. Bu sebeple yaratılış olarak bayanların yağ yüzdesi ortalama %28 civarındayken aynı şekilde erkeklerin yağ yüzdesi %18 civarlarındadır. Spor salonların da kadınlar için en büyük korku kaslanıp erkek gibi bir görünüme kavuşmaktır.
KADINLAR NEDEN KASLANMAYA İHTİYAÇ DUYAR?
Birçok kadın bu görüntüden hoşlanmaz. Aslında zaten bu yersiz bir korkudur. Çünkü kadınların fizik yapısı vücutlarının çok fazla kas yapmasına olanak tanımaz. Erkeklerin kaslarının gücü ve kas oranı bayanlara göre %20-30 kat daha fazladır. Bu fiziksel gerçeklik kadınların isteseler de bir erkek fiziğine asla ulaşamayacağının bir kanıtıdır.

Bayanlarda Kas

Zaman zaman vücut geliştirme yarışmalarında aşırı kaslı kadınlara elbette rastlıyoruz fakat bu görüntü uzun yıllar ağır kilolarla ve büyüme hormonu gibi doğal olmayan hormonların vücuda enjekte edilmesi sonucu yapılan çalışmaların bir ürünüdür. Doğal olarak yaptığınız egzersizler ne kadar ağır kilolarla çalışın böyle bir fiziğe ulaşmanız asla mümkün değildir. Yapılan araştırmalar sonucu hafif kilolarla yaptığınız spor egzersizlerinin kas hacmini çok fazla arttırmadığı araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Zaten kadınların vermek istediği kilolar ağır çalışmalar yapmayı gerektirmeyen hafif kilolardır. Tabi ki spor yapan bir kadınla yapmayan arasındaki kadın arasında kas yüzdesinin daha fazla olduğunu tahmin etmek çok da zor değildir. Örnek vermek gerekirse aynı kiloda olan iki kadını düşünelim. Yapılan ölçümlerde ikisinin vücut yağ oranlarının birbirine eşit olmadığını spor yapanın kas oranının fazla, yağ oranının ise düşük olduğunu görürüz. Bu durumda yağ kasının daha fazla yer kapladığını düşünecek olursak bu durumda spor yapan aynı kiloda olmasına rağmen daha ince görünüp daha küçük beden giyecektir. Buraya kadar anlattıklarımız bile kadınların neden kaslanmaya ihtiyaç duyduklarının bir yanıtıdır aslına bakarsınız.

Bunun dışında,

 Öncelikle kadınlarda bacak ve kalça kaslarının geliştirilmesi gerekmektedir. Aksatmadan yapılan spor egzersizleri sonucunda kalça kasları daha toplu ve dolgun bir görünüm alacaktır. Bu sayede kalça yukarı kalkacağından tüm kadınların istediği daha dik ve güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bacak ve kol kaslarının geliştirerek de bu bölgede oluşabilecek ve kadınların en büyük korkusu selüloit oluşumunu engelleyeceğini bildiğimizden azcık bir kas görünümü biz kadınları mutlu etmekten öteye geçmez. Bu yazımda az çok kadınların neden kaslanmaya ihtiyaç duyduklarını anlatmaya çalıştım. Herkese egzersiz dolu sağlıklı günler dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar