GÖBEK NASIL ERİR? GÖBEK YAĞLARINI ERİTMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Yaza giriş yaptığımız şu günlerde hem erkekler hem de kadınlar için kilo olayı özelliklede göbeğin çıkması en sinir bozucu durumlardan biridir.

Özellikle erkek tipi kilo alma olarak tanımlanan göbek yağları da eritilmesi en zor olan bölgelerin başında gelmektedir. Ayrıca göbek yağlarının eritilmesi sadece güzel görünmek adına değil sağlıklı olmak adına da çok önemlidir. Çünkü belki bazılarınız sadece göbek deyip geçebilir fakat göbek yağları ve bel çevresi kalınlaşması kalp rahatsızlıkları ve tip 2 diyabet olarak adlandırılan şeker hastalığının habercisi olmaktadır. Özellikle ileri yaşlarda bu tehlike daha da yükselmektedir.
GÖBEK NASIL ERİR? GÖBEK YAĞLARINI ERİTMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Birçok kişi spor yapmasına karın kaslarını güçlendiren egzersizler yapmasına rağmen göbeklerini eritemediklerini söylemektedir. Bir bakıma da doğrudur. Çünkü göbek yağlarından sadece egzersiz yaparak kurtulmak mümkün değildir. Egzersizle birlikte tüketilen gıdalarında bu anlamda destekleyici olması gerekmektedir.

İşte bu nedenle sizler için göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak gıdalar hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağım.

Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin Birkaç Basit Öneri

    Karbonhidratı Azaltın: Tükettiğiniz yiyeceklerde karbonhidratı azaltmak bu anlamda size çok daha kolay kilo verdirecektir. Yapılan araştırmalar karbonhidrat azaltımının yağ azaltımından bile daha çok kilo verdirdiğini kanıtlamıştır.

    Ambalajlı İçecekler İçmeyin: Ambalajlı içecekler üzerinde %100 doğal ibaresini görseniz bile kesinlikle şeker içermektedir. Bu nedenle eğer kilo vermek istiyorsanız uzak durmanız gereken içeceklerdendir. Gazlı içecekler ise zaten baş düşmanınız olmalıdır. Bazı ürünlerde şeker yok ibaresi görüp içebileceğinizi düşünebilirsiniz ama emin olun onarda da yapay tatlandırıcılar vardır. Yani diyet diye tükettiğiniz bu içeceklerde fazlasıyla şeker içermektedir. Ayrıca bu tarz diyet ürünlerin çarpıntı, mide bulantısı, görme bozuklukları, depresyon, migren ve beyin kanseri tarzında yan etkileri olabilmektedir. Bu yüzden sadece kilolarınız için değil sağlığınız içinde bu ürünlerden uzak durmakta fayda var.

    Şekerden Vazgeçin: Şeker ne yazık ki sadece göbek yağları için değil sağlığımız içinde oldukça tehlikeli bir yiyecek. Birçoğumuzun bayıldığı o sevimli küçük atıştırmalıkların içinde bulunan früktoz maddesini çok fazla tükettiğimizde karaciğerin onlarla mücadele etme şansı kalmadığından ne yazık ki bir süre sonra yağa dönüşmektedir. Bu fazla yağlarda beraberinde birçok rahatsızlığı getirmektedir.

Unutmayın aslında vücudumuz için gerekli şeker tükettiğimiz meyve ve sebzelerde fazlasıyla bulunmaktadır. Bu nedenle şekerden uzak durmak yapılması gereken en temel şeylerden biridir. Zayıf olsanız bile sağlığınız için buna dikkat etmelisiniz.

    Daha Çok Hareket Edin: Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi zayıflamanın temel taşlarından biride hareket etmekten yani diğer bir değişle spor yapmaktan geçmektedir. Ve sanıldığının aksine sadece mekik çekerek göbek yağlarınızdan kurtulamazsınız. Bunun için vücudunuzun tamamını çalıştırmanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde doğru ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.     Lifli Besinler Tüketin: Besinlerde bulunan lifler sindirimi yavaşlatarak gıdalarda bulunan besinlerin iyi bir şekilde emilmesini sağlamaktadırlar. Bu sayede vücudun kendini tok hissetmesini sağlayarak daha az yemek yememizi sağlarlar. Yapılan araştırmalar hiç diyet yapmadan bile günde 10 gram daha fazla lifli besinlerden tükettiğimizde göbek yağlarından daha kolay kurtulursunuz.

Bu konuda en etkin yiyeceklerden birisi elmadır. Her gün üç adet elma yiyen insanların hiçbir şey yapmadan yılda altı kilo kadar bir kilo kaybettikleri ispatlanmıştır.

    Daha Çok Protein Tüketin: Yine kilo vermeyi sağlayan bir diğer besin öğesi de proteinlerdir. Çünkü proteinler açlık hissini geciktirirler. Ve bununla birlikte metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olurlar.
    Aldığınız Gıdaların Etiketlerini Okuyun: Etiketler bize aldığımız ürünün içinde ne olduğuna dair bilgi verirler. Bu nedenle etiket okumak bazen zorlayıcı olsa da pes etmeyin ve içerisinde şeker, früktoz, tatlandırıcı, şeker kamışı suyu ve mısır şurubu tarzı ibareler gördüğünüz hiçbir ürünü almayın. Bunun dışında diğer bir konuda yazan kalori oranının genel olarak 100 gr için yazıldığını ve bu yüzden de kalori hesabınızı buna göre yapıp almanız veya almamanız gerektiğini belirlemeniz de fayda vardır.

    Salatalarınızda Sirke Kullanın: Uzmanlar günde bir veya iki yemek kaşığı sirke tüketmenin zayıflamaya etki ettiğini söylemektedirler. Bu nedenle salatalarınıza veya çorbalarınıza sirke katarak bu anlamda kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.

Bu yazıyıda okuyabilirsiniz: GÖBEK YAĞLARINI ERITEN BESINLER NELERDIR? KARIN YAĞLARINI YAKAN MEYVELER NELERDIR?

    Yediklerinizi Not Alın: Bazen yoğun iş hayatı veya günlük hayatın koşuşturmacası bize birçok şeyi unutturabileceği gibi yemek yemeyi ya da ne yediğimizi unutturabilir. Bu nedenle gün içerisinde ne yediğinizin notunu tutmak bu anlamda fayda sağlayacaktır. Bu sayede günde kaç kalori aldığınıza hesaplayabilirsiniz.

    Uykunuzu Düzenleyin: Araştırmalara göre az ya da çok fazla uyku uyuyan kişilerin ne yazık ki daha fazla kilo almaya meyilli olduklarını göstermiştir. Bu yüzden de günde en az altı en fazla ise sekiz saat uyumaya özen gösterin. Bu şekilde dengeli bir uyku sistemi sayesinde sadece kilo vermekle kalmaz vücudunuzu dinlendirdiğiniz için kendinizi daha da zinde hissedersiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar