REFLEKSOLOJİ NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Refleksoloji, kökeni ta uzak doğuya kadar uzanan vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıkların tedavi edilmesinde destek sağlamak amaçlı ayaklarda belli noktalarda uygulanan masaj tekniğidir.
Yaklaşık olarak beş bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen refleksoloji’nin ilk uygulama yeri Çin’dir. Refleksoloji günümüzde tamamlayıcı başka bir deyişle destekleyici tıp kategorisinde yer almaktadır. Bedendeki serbest enerji akışını sağlamak amaçlı kullanılan herhangi bir yan etkisi olmayan oldukça etkili bir yöntemdir.
REFLEKSOLOJİ NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Refleksoloji yöntemi nasıl uygulanır?

Refleksoloji ayak tabanındaki refleks noktalarına parmak ve el teknikleri veya ahşap bir çubuk yardımı ile basınç yaparak uygulanmaktadır. Uygulama esnasında kişi rahatça bir koltuğa uzanıp ayaklarını tabureye koyuyor. Daha sonra konunun uzmanı kişiler ayak tabanında bulunan refleks noktalarına parmakları veya çubuk yardımıyla basınç uygulanıyor. Bu uygulanan basınç sırasında kişinin vücudunda sorunlu olan bölgede hafif de olsa bir acı hissi oluşması doğal karşılanmaktadır. Seans sırasında tüm noktalara tek tek el hareketleri ile uyarılmaktadır.

Refleksoloji’nin Yararları Nelerdir?

Her şeyden önce bu uygulama sonrasında tüm bedenimiz adeta masajdan çıkmışçasına bir rahatlama hisseder. Kan dolaşımı hızlanır, sinir sistemimiz rahatlar ve inanılmaz bir dinlenmişlik sağlanır. Ayrıca bu yöntem enerji akışını dengeleyip, vücudu toksinlerden arındırıp bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kaliteli bir uyku sürecine geçişi sağlar. Bu tedavi beden fonksiyonlarını normalleştirip birçok hastalığı tedavi etme konusunda ilerleme sağlar. Panik atak, stres, uykusuzluk, depresyon, felç, migren, hormon sorunları, regl ağrıları, anksiyete bozuklukları, bel – boyun fıtığı, hormon sorunları, hazımsızlık, otizm ve astım gibi daha pek çok hastalıklara karşı tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Fakat birçok hastalığa iyi gelen bu yöntem kanser ve damar tıkanıklığı olan kişilere, hamileliğin ilk altı aylık döneminde olanlara, şeker hastalarına ve varis problemi yaşayan kişilere kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Ayrıca refleksoloji yöntemi uygulayan kişinin gerçekte bu konuda bilgi sahibi olması da çok önemlidir. Bu yöntemi doğru bir şekilde uygulamak için iyi bir anatomi ve fizyoloji bilgisine sahip olunmalıdır. Aksi durumlarda eğer kişi yeterince bilgi sahibi değilse uygulanan basınç yarardan çok zarardan getirebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar