EN GÜZEL ÇİÇEK TÜRLERİ VE İSİMLERİ

Çiçek denildiğinde özellikle kadınların yüzünde gülücükler açar. Hatta sadece kadınlar için değil birçok erkek içinde durum böyledir.

Bugün sizlere bu nedenle dünya genelinde sırlamaya girmiş güzelliği dillere destan on beş çiçekten kısaca bahsedeceğim. Eminim sizde onlara baktığınızda bana hak vereceksiniz.

Bu çiçeklerin bazıları bir çoğunuzun bildikleri çiçekler olmakla birlikte bazıları oldukça farklı duyulmadık çiçekler.
EN GÜZEL ÇİÇEK TÜRLERİ VE İSİMLERİ

EN GÜZEL ÇİÇEKLER

I.    Kiraz Çiçeği:
Japonya’nın gayri resmi çiçeği olarak kabul edilmektedir. Kiraz çiçeğinin çiçek açma döneminde Japonya ve Amerika’da festivaller yapılır. Ağaçta başka yere döküldüğünde başka güzellik oluşturan bu çiçek resmen bulunduğu yerin bir kartpostal havasına dönemsine neden olur. Kiraz çiçeğinin en beğenilen renkleri ise beyaz ve pembedir.

II.    Ortanca (Hydrangea Macrophylla):
Ortancalar bahçelerin belki de en gösterişli çiçeklerinden birisidir. Ülkemizde de oldukça popüler çiçeklerdir.

III.   Colorado Columbine:
Amerika’da Rocky dağların’ da yetişen bu özel çiçek, bu çiçekten Colorado’nun 4500 metre yüksekliğindeki dağına tırmanış yapan dağcıların ‘Hoş geldin’ ödülü’ diye bahsedilmektedir. Çiçeğin tanesi 50 dolara kadar çıkabiliyormuş benden söylemesi.

IV.    Kana Çiçeği:
Bu özel çiçeğin sadece çiçek olan bölümü değil yaprakları da gördüğünüz gibi eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Bunun en büyük nedeni ise her yerinin eşsiz renklerde olabilmesinden kaynaklanır. İngiltere’nin en popüler bahçe çiçeği olarak kabul edilen çiçek ülkemizde de oldukça revaçta.

V.    Black Eyed Susan:
Black eyed susan çiçeği  parlak altın rengi taç yapraklarının yanında, orta kısmının koyu olan her bahçeyi güzelleştiren yıllık bir bitkidir. Önünden geçenleri durdurup kendine baktıracak kadar etkileyici bir güzelliği vardır.

VI.    Bleeding Heart:
Türkçesi kanayan kalplar anlamına gelen bu çiçek ülkemizde şebboy ismiyle anılsa da aslında tam anlamıyla şebboy çiçeği değil, onun bir türüdür. Kalp şeklinde çiçekler açan bu narin ve güzel görünümlü çiçek dünyanın sayılı çiçekleri arasına girmeyi hak etmiştir. VII.    Müge Çiçeği:
Baharın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan bu çiçek bir nevi baharın da müjdeleyicisidir. Müge çiçeği oldukça minyon , elegan yapılı ve şıktır. Ve bu görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakır.

VIII.   Gala(Calla Lily) Çiçeği:
Görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakan bu çiçeğin oldukça çekici ve elegan kokusu vardır. Bu nedenle de bütün dikkatleri çeken gala çiçeği aslında zehirli bir bitki olan Zantedeschia türüdür. Ve onu yiyen hayvan veya çocukları öldürebilecek oranda zehir taşımaktadır.

IX.    Blue Bells:
19.yy da yaşayan bir şairin adını verdiği blue bells veya dilimizde bilinen adıyla çan çiçeği pişmanlığı ve yalnızlığı sembolize etmektedir. Baharda Avrupa’nın tamamını kaplayan bu çiçek görenlerin beğenisi kazanan bir çiçektir.

X.    Kırmızı Gül:
Başlık olarak kırmızı gülü yazsak da her renginin ayrı bir anlamı olan güller dünyanın en romantik çiçekleridir. Aşkın bile simgesidir onlar bu listede olmazlarsa olmazdı.

XI.    Ağaç Minesi (Lantana):
Pembe ve sarı renkli çiçekler açan bu narin çiçek tam bir kelebek mıknatısıdır. Bu çiçek büyüdükçe rengi değişir ve bazı durumlarda kurtulması zor bir yabani ot haline gelebiliyor. Ama bu bile bu çiçeğin güzelliğini gölgeleyemiyor.

XII.    Begonya:
1777 yılında İngiltere’de ortaya çıkan bu çiçek daha sonra dünya geneline yayılmıştır. Hem dış çevrede hem de iç çevrede yetişebilen bu çiçek sadece çiçekleri ile değil yapraklarıyla da büyük beğeni toplamaktadır.

XIII.   Orkide:
Büyülü bir güzelliğe sahip olan orkide bulunduğu ortama şıklık katan adeta geline benzer bir çiçektir. Büyülü bir güzelliği olan bu çiçek narin yapısı ve harika ötesi görüntüsüyle dünyanın sıralı çiçekleri arasına girmeyi başarmıştır.

XIV.    Doğu Haşhaşı (oriental poppy):
Doğu haşhaşı çarpıcı renkleri ve narin görüntüsü ile dünyanın en güzel çiçekleri arasına girmiştir. Aynı zamanda oz büyücüsünün çiçeği olarak bilinen bu çiçek baharda çiçek açtıktan sonra yaprakları tamamen ölüp sonbahar yağmurları ile yeniden çıkmaktadır.

XV.    Ixora:
Hindistan bölgesinden çıkmış olan Ixora kırmızı renkli çiçekler açan bir bitkidir. Aynı zamanda Hint Yasemini olarak da bilinmektedir. Mayıs ayı ile eylül ayı arasında çiçekler açar. Hindistan’da bu çiçek tutkuyu ve cinselliği temsil etmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar