REZENE NEDİR? NEYE İYİ GELİR? FAYDALARI NELERDİR?

Uzak doğuda özelikle Hindistan ve Çin başta olmak üzere Ortadoğu’da da tüketilen bir bitkidir. Rezene A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir bitkidir. Magnezyum, sodyum ve kalsiyum minerallerini de bünyesinde barındıran bu bitkinin sağlık açısından da oldukça faydaları olan bir bitkidir.

Peki, rezene ne işe yarar faydaları nelerdir,

    Kansızlığa iyi gelir. Rezene içerisinde bol miktarda bulunan demir ve histidin maddesi sayesinde kan yapımında görevli hemoglobini uyarıya geçirerek kan yapımını sağlar. Bu sayede anemiye iyi gelmektedir.
REZENE NEDİR? NEYE İYİ GELİR? FAYDALARI NELERDİR?
    Rezenenin içinde bulunan aspartik asit maddesi’nin gaz giderici özelliği vardır. Bu nedenle alınan rezene sayesinde şişkinlik azalır, bağırsaklarda ve midede oluşan gazın daha rahat çıkarılması sağlar.

    Midede ve bağırsak da oluşan iltihabı azaltarak besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlayarak oluşabilecek hazımsızlığı engeller. Ayrıca yine rezene bitkisi kabızlığa karşıda iyi gelmektedir.

    Rezene tohumu vücudumuzdaki tümörlü hücrelerin büyümesini mani olarak kansere karşı savaş verir. Birçok kanser türüne iyi geldiği uzmanlarca kanıtlanmıştır.

    Rezene tam bir C vitamini deposudur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir.

    Rezene içinde bulunan bol miktardaki potasyum beyin fonksiyonlarının güçlenmesini sağlar. Bu sayede beyne fazlasıyla oksijen taşınmasını sağlar.

    Hormonal aktiviteleri düzenleyen rezene özellikle kadınların menopoz döneminde yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırır. Bu sayede kişinin rahatlamasına neden olur.

    Göğüslerin büyümesini sağlar. Rezene içerisinde bulunan flavonidler uyarıcı gibi davranarak östrojen hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu sayede göğüslerde yeni hücrelerin oluşmasını sağlayarak büyümelerine etki eder.

    Solunum yolu hastalıklarına karşı iyi gelen rezene tam bir balgam söktürücüdür. Öksürük ve bronşite karşıda iyi gelir. Ayrıca astım hastalığına karşıda iyi gelmektedir.

    Yaşlanmayı engeller. Yaşlanma yüzünden yaşanabilecek göz bozukluğuna iyi gelir. Göz sağlığını korur.

    Gut hastalığını iyileştirici etki yapar.

    Vücutta oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

    Emziren annelerin sütünü arttırıcı etkileri vardır.

    Romatizmaya iyi gelmektedir.

    Sık idrara çıkılmasını sağlayarak idrar söktürücü etki yaratır.

    Cinsel isteği arttırıcı olduğu da yine bilinen yararları arasındadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar