NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Nar hani şu kırmızı meyveleri olan temizlemesi oldukça zahmetli ama yemesi de bir o kadar keyifli bir meyvedir. Nar ülkemizde genel olarak meyve ve meyve suyu olarak tüketilen bir meyvedir. Ve bu güzel meyvenin insan sağlığı üzerindeki yararını saymakla bitiremeyiz.

Peki, hiç düşündünüz mü narın sadece kendisi mi faydalıdır. Bu hiç düşünmeden çöpe attığımız kabuğunda sizce hiç fayda yok mu? Merak edenler yazının devamını okuyarak nar kabuğunun faydalarını öğrenebilirler.
NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Nar Kabuğunun Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan nar kabuğunun bilinen en büyük etkilerinden biri meme kanseri üzerindeki olumlu etkisidir. Üstelik sadece meme kanserine değil neredeyse tüm kanser türüne karşı önleyici ve iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Ayrıca kanser dışında da birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Yine nar kabuğunun nar suyuna oranla daha etkili olduğu ve bu sayede kötü huylu kolesterolü azaltıp vücuttaki beta hücrelerinin artmasını sağlar. Bu sayede şeker hastalığına, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı oldukça faydası olduğu bilinmektedir.

Nar kabuğunu kaynatarak içtiğinizde doğal bir sakinleştiricidir. Bu özelliği sayesinde depresyon hastalarına da ayrıca tavsiye edilmektedir.

Genel olarak meyvesini ve suyunu tükettiğimiz narın kabuğuyla birlikte attığımız zarının da kaynatılarak içildiği takdirde mide ülserine iyi geldiği bilinmektedir.

Nar kabuğu kaynatarak içildiğinde bağırsaklarda bulunan solucanları yok ettiği, ishal ve dizanteri gibi hastalıklara karşı iyi geldiği de bilinmektedir.

Hindistan’da bir zamanlar atılmasının yasak olduğu ve cezası olan nar kabuğu hatalıklara savaş için kullanılmaktaydı. Bugün bile her Hintlinin ecza dolabında mutlaka nar kabuğu bulunmaktadır. Günümüzde de narın kabuğunda bulunan ellagik asit içerdiğinden kansere karşı hazırlanmış kapsüller eczanelerde satışa sunulmaktadır. Üstelik bu ilacın oldukça pahalı olduğunu da belirtmek de fayda vardır.

Peki, nar kabuğu nasıl yapılır

Bunun için afiyetle yediğimiz narın kabuğunu ufak ufak doğrayıp gölge bir yerde kırk elli ° geçmeyen sıcaklık da kurutuyoruz. Daha sonra bu kuruttuğunuz nar kabuklarını ufalayıp içilmek üzere serin bir yerde saklıyoruz. Çayını içmek için hazırladığımız nar kabuğundan 2 gram kadarını 100 gram kadar suyun içine atıp on dakika kadar kaynatarak her gün çay niyetine içerek bu mucizevi meyvenin kabuğunun faydalarını yaşayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar