LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Bugün sizlere çorbalarımızda, salatalarımızda, yemeklerimizde hatta tatlılarımızda sıklıkla kullandığımız limonun faydalarından kısaca bahsetmek istiyorum. Gelin on maddede limon suyunun yararlarını hep birlikte inceleyelim.

LİMONLU SUYUNUN FAYDALARI

1.    Son yıllarda limonlu suyun zayıflattığı söylemlerini mutlaka duymuşsunuzdur. Bunun dışında ılık limonlu su mide asit oranını düzenler. Midesinde problem olan kişiler mide asidinden dolayı sürekli bir şey yiyip bu asidi dengede tutmaya çalışırlar limonlu su acıkmayı engellediği için zayıflamaya da yardımcı olur.
LİMONLU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
2.    Yine mide için diğer bir yararı da sindirime yardımcı olarak midedeki şişkinlik ve yanma rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

3.    Ph değerini dengelemeye yardımcı olan limon aynı zamanda en alkali gıdalardan da biridir.  İçinde bulunan sitrik asit sindirildiği zaman herhangi bir asitlik yaratmaz hatta her gün düzenli olarak içilen limonlu su sayesinde vücudunuzda ki asitlik oranı düşmüş olur.

4.    Limon lifli bir besindir. Ve diğer lifli gıdalarda bulunan acıkma hissini geciktiren özellik limon içinde geçerlidir.

5.    Limonlu su içtikten sonra da dişlerinizi fırçalamak dişleriniz için çok daha faydalı olacaktır. Aynı şekilde limon dişeti iltihaplarını ve diş ağrılarını gidermek konusunda oldukça etkili bir çözümdür. Ayrıca müthiş bir nefes açıcıdır. Dikkat edilmesi gereken limonun diş minesine zarar verdiğini unutmayıp limonu direk olarak yemekten kaçınmak gerektiğidir.

6.    Limon suyunun diğer bir yararı da bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkisidir. Çünkü bol miktarda c vitamini içerdiğinden stresi azaltır. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca stres azaldığından kendimizi daha mutlu ve daha enerjik hissederiz.

7.    Yine eklemlerde iltihaba neden olan ürik asit limonlu su sayesinde yok olmaktadır.

8.    Limon suyu nezle, grip gibi hastalıklara karşı daha kolay mücadele etmemizi sağlar.

9.    İçeriğindeki bol miktarda bulunan potasyum sayesinde kalp dostudur. Ayrıca potasyum yoğun olarak muzda bulunmaktadır. Özellikle muz sevmeyip yemeyen kişiler potasyum ihtiyacı için limonlu suyu biraz daha fazla tercih etmelidir.

10.    Limon suyu antidoksan özelliği sayesinde cilt lekelerine karşıda kullanabilirsiniz. Limon suyunu geçmeyen yara izinizin üzerine uygulayın zamanla farkı göreceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar