İNGİLİZ KARBONATI FAYDALARI NELERDİR?

İngiliz karbonatı yani tıptaki adıyla sodyum bikarbonat suda çözülebilen, anti asit özelliği olan kimyasal bir bileşiktir. İngiliz karbonatı, beyaz katı kristal bir toz halindedir. İngiliz karbonatı da hafif alkali yani bir nevi tuzlu bir tat bırakır. Bu özelliği ile bildiğimiz diğer karbonatı anımsatır. İngiliz karbonatı yediğimiz yiyeceklerin alkaliye dönüşmesine yardımcı olur, ayrıca zayıflamak isteyen kişilerin son dönemde diyet listesinin içinde önerilenler arasında yer almaktadır.
İNGİLİZ KARBONATI FAYDALARI NELERDİR?
Karbonatın kullanım alanı oldukça geniştir. Evlerimizde ki temizlikten tutunda, kişisel temizliğe kadar pek çok alanda kullanılan karbonatın birçok yararı da bulunmaktadır.

Gelelim İngiliz karbonatının yararlarına

    Ağız ve diş sağlığında kullanılmaktadır. Dişlerinizi karbonatla fırçalarsanız dişlerinizdeki bakterileri yok ederek diş çürümesini engelleyebilirsiniz hem de böylece müthiş beyaz dişlere de kavuşursunuz. Ayrıca yine karbonat ağız kokusuna karşıda iyi gelir.

    Vücut direncini korumak için her gün bir bardak bir çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Dilerseniz bu ölçü ikiye bölünebilir.

     Eğer halılarınız kötü kokuyorsa ya da kokmasını istemiyorsanız. Üzerine bir miktar karbonat serpip iki saat kadar bekledikten sonra elektrik süpürgesini ile süpürdüğünüzde kötü kokuların gittiğini göreceksiniz.

    Buzdolabınızda oluşan kötü kokuları yok etmek içinde dolabın içine koyacağınız bir kâse kadar karbonatı 4-5 günde bir karıştırmanız sayesinde kötü kokuların gittiğini görebilirsiniz. Bu işlem sayesinde buzdolabınızda ki meyve ve sebzeler de daha uzun süre bozulmayacaktır.

    Mutfağınızı temizlemek için kullandığınız kimyasal temizleyiciler yerine kullanacağınız İngiliz karbonatının doğal bir temizleyici olduğunu belirtmek istiyorum.

     Yine aynı şekilde mermer ve fayansları temizlemek için İngiliz karbonatı ile limonu karıştırıp bu doğal temizleyicinin etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

    Tıkanmış lavabonuzda da çözümü yine karbonatta bulabilirsiniz. Bunun için lavabonun içine döktüğünüz karbonatın üstüne sirke ilave edip ardından iki litre kadar kaynar su ilave edin göreceksiniz ki lavabodaki tıkanıklık anında son bulacak.

    Kirlenmiş bir lavaboyu temizlemenin yolu da yine karbonattan geçiyor. Lavaboya döktüğünüz karbonatı limonla ovarsanız pırıl pırıl parlayan tertemiz bir lavaboya kavuşabilirsiniz. Üstelik bu sayede zarar verici kimyasalları da kullanmamış olursunuz.

    Mutfak için diğer bir önerimizde dibi tutmuş tencereleriniz için geliyor. Dibi tutmuş tencereyi temizlemek ne kadar zordur bütün kadınlar bilir. O yüzden bu şekilde ki tencere veya tavanızın içine akşamdan karbonat döküp üstüne sıcak su ilave edip sabaha kadar bekleyin. Sabah böylece hiç zorlanmadan kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

    Gardrobanızda oluşan kötü kokular içinde karbonatın mucizesine sığınabilirsiniz. Ağzı açık bir şekilde dolabın bir köşesine koyarsanız o kötü kokuları artık almazsınız.

    Porselen eşyalar ve gümüşleri parlatmak içinde karbonat yine imdadınıza yetişecektir.

    Çamaşır yıkarken de biraz karbonat ilave etmek emin olun hem daha temiz olmasını hem de çamaşırlarınızı kimyasallardan korunmasını sağlayacaktır.

    Son olarak şu tüm kadınları delirten duşa kabin lekelerinden kurtulmak için yine İngiliz karbonatının temizleyici etkisinden faydalanabilirsiniz. Hem bu sayede ışıl ışıl parlayan hem de nefesinizi açan bir banyo ile karşılaşırsınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar